Update 24-7: De nasdaq blijft verrassen

Terugblik gisteren

De Europese beurzen openden opgewekt. De stemming zat er goed in. De opening bij de AEX was (opnieuw) met een gap UP. Dit kwam met name door de grote stijging van zwaargewicht unilever. Dit aandeel opende bijna 3% hoger na het presenteren van de resultaten. De AEX 500 punten werd weer overwonnen. Maar meteen na opening kwamen de verkopers in actie. Het gap van gisteren werd snel gedicht. Unilever kon de grote winst niet vasthouden. Het slot van de AEX was vrijwel onveranderd op een stand van 496.35 punten.

De grootste stijger op het damrak werd uiteindelijk KAS Bank met een plus van 8.5%. De rode lantaarn was voor BESI die met teleurstellende resultaten kwam. Het aandeel verloor 14.76%.

 

Knipsel

 

Wallstreet was terughoudend en eindigde gemiddeld een half procent lager.

Het resultatenseizoen is in volle gang. De verwachtingen in de V.S. waren dit keer niet al te hoog gespannen door met name de sterke dollar. Wel zijn de markten gevoelig voor mee-en voor tegenvallers. Zo zagen we bijvoorbeeld Google een week geleden vliegen nadat de resultaten meevielen. Apple viel in de ogen van beleggers tegen en maakte een duik. Gisteren nabeurs kwam er opnieuw een aantal meevallers. De meest opvallende was amazon.com. Amazon rapporteerde een kleine winst waar op verlies was gerekend. Het aandeel schoot in de nabeurshandel met 16% omhoog en bereikte een nieuwe all time high op 565 dollar.  No bubble. Ook grootgrutters als Starbucks en visa presenteerden nabeurs de resultaten. Ook de koersen van deze bedrijven vlogen naar nieuwe all time highs.. No bubble.

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen 

AEX

We zien al een tijdje een interessant patroon op verschillende timeframes. Hieronder ziet u voor de afwisseling de 2-uursgrafiek.  Er staan hogere toppen maar ook lagere bodems. Voorlopig hebben we te maken met 2 gaps die nog open staan.

 

AEX25 Index

 

DAX

Ook de dax heeft het laatste gap gesloten. Ook hier zien we nog verschillende gaten in de grafiek. De beren zullen aan het werk moeten om deze gaps de komende tijd te dichten.

 

DAX30 Perf Index

 

Vooruitblik vandaag

De agenda is ook vandaag weer goed gevuld https://www.optietrading.com/agenda/

De goede resultaten van amazon gisteren nabeurs zorgen voor stevig hogere nasdaq-futures vanmorgen. Let ook eens op de ontwikkeling van goud en zilver! https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

 

Knipsel

De sterke Amerikaanse futures kunnen de Europese beurzen vanmorgen niet bekoren. Europa opent licht lager. Slechte inkoopcijfers uit China vanmorgen.

Knipsel

 

 

Azië is lager en de Europese futures ook.

Wilt u een tijdje met ons meekijken/chatten in de VIP-room? U bent welkom!

https://www.optietrading.com/2015/06/04/summer-sale-bij-optietrading/

 

Rene vd Vondervoort