Update 28-7: Crash in China krijgt nieuwe impulsen

Terugblik gisteren

De nieuwe handelsweek is somber begonnen. De AEX stond de hele dag in de min en eindigde 1.74% lager op 481.52 punten. De Duitse en Franse beurzen deden het nog slechter met minnen van 2.5%. Maar de dalingen in Europa verbleken bij de crash die momenteel in China gaande is.  China had de grootste eendagsdaling sinds 8 jaar.  Onlangs werden er in China maatregelingen genomen om de daling  te laten stoppen. Deze maatregelingen worden nu alweer afgebouwd  De Shanghai Composite eindigde gisteren 8.5% lager.

Meer over de crash in China staat hier: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/beurscrash-china-dit-er-aan-de-hand

De verse grafieken vanuit de V.S. kunt u dagelijks hier vinden: https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

 

De financiële markten

AEX

Door de daling van afgelopen week staat de RSI inmiddels onderin. Een tijdelijke bodem lijkt logisch.  Een herstelpoging richting 488-490 zou kunnen starten.

 

AEX25 Index

 

DAX

Het is een gatenkaas. De weg naar boven ging gepaard met gaps, nu zien we hetzelfde de andere kant op. Gisteren werd een gap down geslagen.  Jantje lacht, Jantje huilt. Van zwaar overbought naar diep oversold. De RSI staat lager dan bij de bodem van 3 weken geleden.

 

DAX30 Perf Index

 

Valuta

Na de grote duikeling van de euro van vorig jaar, is het dit jaar een stuk rustiger. Er is een herstelletje gaande, maar  de beweging omhoog mist alle kracht. Er is sinds een paar maanden een zwakke trendmatigheid.

 

USD

 

Grondstoffen

De olieprijs is de laatste weken ook weer in zwaar weer terecht gekomen. Op zoek naar nieuwe lows.

 

Brent Crude Oil Full0915 Future

 

De koperprijs is hard aan het dalen en is inmiddels onder de bodem van begin dit jaar gedoken.

Copper Full0915 Future

 

De goudprijs laat geen teken van herstel zien. Geen bodem te zien.

Gold Full1215 Future

 

Vooruitblik vandaag

 

De futures liggen er vriendelijk bij. Een hersteldagje lijkt waarschijnlijk. De FED start vandaag de 2-daagse meeting en komt morgen met nieuwe rentebeslissingen.  Vaak zien we voorafgaand hieraan hogere koersen.

 

Knipsel

 

Rene vd Vondervoort