Update 30-7: Over twitter, facebook, buffalo, yelp, shell en de FED

Terugblik gisteren

Net als de dag ervoor was er ook gisteren een rustige en positieve sessie op de financiële markten. De AEX kon 0.72% bijschrijven op een slotstand van 489.29 punten. Winnaar van de dag werd wolters kluwer na het presenteren van de resultaten. Het aandeel verraste met de introductie van interim-dividend en kon 6.18% bijschrijven.

Gisterenavond was het weer zover. Er zou nieuws komen over de renteverhoging in de V.S. later dit jaar. De rente in de V.S. staat al 7 jaar op null procent en de FED heeft in vorige lezingen steeds beloofd dat de rente later dit jaar omhoog zal gaan. Wat houdt de FED steeds tegen om de rente te verhogen? De werkloosheid is immers gedaald van 10% in 2009 naar een huidig percentage van 5.3%. Bij de groeicijfers van de laatste jaren past geen rentestand van null procent. En toch blijft de FED de rente hardnekkig laag houden.

De belangrijkste oorzaak is dat de inflatie maar niet wil stijgen. Een inflatie van 2% is gewenst. Dit percentage wordt niet behaald. Er is al jaren nauwelijks/geen inflatie. Banen worden gecreëerd, maar lonen stijgen niet.  En dus meent de FED steeds genoeg redenen te hebben om de rente op null te houden. Gisterenavond werd opnieuw vaag gedaan over het tijdstip van de aanstaande renteverhoging. De markten vonden het prima. Alle beurzen eindigden met plussen.

De actuele grafieken van de AEX, De MIDCAP, de Amerikaanse indices, Zilver en Goud staan zoals altijd hier: https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

 

 

Het resultatenseizoen is in volle gang. Zoals gebruikelijk komen er vaak grote koersuitslagen na presentaties van resultaten. Er was veel vuurwerk bij bedrijven die resultaten presenteerden.  Voorbeurs kwam twitter met beter dan verwachtte cijfers. Beleggers waren toch niet tevreden. Er komen te weinig nieuwe actieve twitteraars bij en dat baart zorgen. Het aandeel verloor fors.

twt

Stijgingen/dalingen na cijfers zijn niet altijd te verklaren. Onderstaand aandeel is daar een goed voorbeeld van.

Buffalo Wild Wings

Buffalo Wild Wings (BWLD) gained big despite weaker-than-expected earnings results. Wall Street looked past the miss and focused on the restaurant chain’s strong second-quarter same-store sales, which rose 4.2% over a year ago at stores owned by Buffalo Wild Wings. Second quarter profits were down more than 9% at $1.12 per share, analysts were expecting $1.26. Sales were up 16.5% from a year ago but still missed expectations. The CEO said the chain will increase prices on alcohol and for select wing promotions to offset higher labor and chicken wing costs.

bwld

Het aandeel Yelp verloor een kwart van de beurswaarde na het presenteren van cijfers

yelp

http://finance.yahoo.com/news/yelp-needs-help-buyout-may-213852105.html

Nabeurs presenteerde facebook prima resultaten. de koers van het aandeel facebook is de laatste tijd hard opgelopen. In de nabeurshandel kon het aandeel dan ook niet verder stijgen.

fb

Vooruitblik vandaag

AEX zwaargewicht SHELL presenteerde zojuist de resultaten. De winst daalde met 37%.  De aanhoudend lage olieprijs dwingt shell om een grote ontslagronde te presenteren. 6500 banen verdwijnen.

De futures voor opening van de beurzen noteren voor wallstreet licht lager en voor Europa stevig hoger. De AEX gaat waarschijnlijk de weerstand op 490 verlaten. Er is dan ruimte tot 495 vandaag.

 

Knipsel

 

Rene vd Vondervoort