Update 6-8: ”als we gaan, dan gaan we met z’n allen”

Terugblik gisteren

ING rapporteerde kwartaalresultaten. Beleggers waren not amused. Het aandeel was de grootste daler binnen de AEX met een min van 3.5%. Een groter probleem had de voormalige beurslieveling IMTECH. Er is opnieuw geld nodig. De voormalige geldschieters (banken) zijn sinds pijnlijke claimemissie van destijds de grote aandeelhouders geworden. De vraag is of de banken opnieuw geld in IMTECH willen stoppen.  Verschillende analisten waardeerden het fonds af. Het aandeel verloor bijna 30%.

Opvallend was de goede prestatie van het aandeel SHELL. Terwijl de olieprijs gisteren een nieuwe low neerzette, wist het aandeel SHELL 2.4% bij te schrijven. Ook grote spelers als MITTAL (+4.8%), ASML (+3% en UNILEVER (+1.7%) zorgden ervoor dat de AEX 0.7% hoger kon sluiten. De winnaar van de dag was smallcapper AMG. Er kon 10% worden bijgeschreven bij deze metaalspecialist na de cijferpresentatie.

Op wallstreet was de stemming verdeeld. De dow jones was ongeanimeerd. De nasdaq deed wel goede zaken. Beurskanjer priceline (booking.com) vloog naar een nieuwe all time high na het bekendmaken van resultaten. Zie verder uw favoriete fonds hier: http://stocktwits.com/symbol/PCLN

De waan van de dag

 

Knipsel

 

Macronieuws was gisteren prima. Er moeten niet te veel van dergelijke goeie cijfers komen, want dan zal de renteverhoging in de V.S. echt gaan komen.

 

Knipsel

Knipsel

 

Het alsmaar sterker worden van de dollar en zwakker worden van de munteenheden van de emerging markets, gaat een groot probleem worden. Sterker nog; het IS een groot probleem geworden. Waarom? De groei van afgelopen jaren in de emerging markets is vooral gekomen door massaal geld lenen in dollars. Groei door financieren in vreemde valuta dus. En als die vreemde valuta dan fors sterker wordt dan de eigen munt, zorgt dat er feitelijk voor dat de financiering duurder wordt. Er moet namelijk terugbetaald worden in die (veel) duurdere dollar.

Ach, als we gaan, gaan we met zn allen is het motto van de BRIC-landen en andere opkomende landen.

Knipsel

 

De olieprijs blijft hard dalen en zet nieuwe lows neer. Andere commodities dalen eveneens hard en zoeken nieuwe lows.

Knipsel

 

De trends op de beurzen

AEX

In de weg omhoog heeft de AEX vorige week bij 491 nog 1 gapje opengelaten. Sinds de laatste bodem bereikt werd zit de aex gevangen in een smal stijgend trendkanaal.

 

 

AEX25 Index

 

DAX

De korte trend van de dax versnelt omhoog. Gisteren werd geopend met een GAP-UP; dit gap bleef de open. Zomervakantie-euforie.

 

DAX30 Perf Index

 

Vooruitblik vandaag:

 

De Amerikaanse futures noteren licht lager. Ook de Europese futures beloven een lagere opening.

 

Knipsel

 

Optietrading heeft 2 services: de VIP en de LIGHT service. Beide compleet verschillend. Voor meer info:  https://www.optietrading.com/2015/08/03/nieuw-optietrading-light/

Rene vd Vondervoort