Update 11-8: Uitstel van betaling voor IMTECH

Terugblik gisteren

De aex opende bijna een procent hoger maar na een uur stond onze beursgraadmeter 8 punten lager. De rest van de dag werd hard gewerkt om dit verlies terug te draaien. Dat lukte. De AEX eindigde de dag waar het begon. Met de slotveiling kon de aex weer boven de 500 punten sluiten. Klusje geklaard.

 

De grootste stijger was Arcadis met een plus van 4.5%. Binnen de AEX deed ASML goede zaken met een plus van 2.7%. Midcapper Imtech kreeg weer harde klappen. Eind vorige week heeft de Duitse tak faillissement aangevraagd. Het aandeel is inmiddels volledig kaalgeplukt. De slotstand was 43 cent. De top 4 jaar geleden was bijna 220 euro. Vanmorgen heeft imtech uitstel van betaling aangevraagd.

 

Knipsel

 

Hieronder het koersverloop van de AEX van afgelopen weken. Het stijgend trendkanaal is verlaten. Gisteren dus een stevige daling die weer volledig is teruggedraaid. De AEX blijft hiermee hangen in een soort van ”tussenfase”. Het korte termijnvervolg is onduidelijk. Pas op de plaats.

 

AEX25 Index

 

De dax toonde gisteren ook veerkracht en probeert opnieuw in een positieve trendfase te komen.

 

DAX30 Perf Index

 

Het volledig beeld van de relevante beurzen met hun trends vindt u hier: https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

Vooruitblik vandaag

De futures noteren vanmorgen wat lager.

Knipsel

 

De beursagenda:    https://www.optietrading.com/agenda/

 

Heeft u onze nieuwe service al ontdekt? Deze is uniek in Nederland! Zie alle info hier: https://www.optietrading.com/2015/08/03/nieuw-optietrading-light/

Rene vd Vondervoort