Update 17-8: Deze week een mislukte herstelpoging

Afgelopen week was een zware week voor de meeste beurzen. Vanaf woensdag ging het hard naar beneden. Stond de AEX dinsdag nog boven de 500 punten, het slot vrijdag was op 473.89 punten.

Woensdag is er bij opening een gap geslagen. Dit gap is nooit meer getest, laat staan gedicht.

 

aex kwartier

 

De AEX is in de daggrafiek 3 dagen elkaar onder de bollingerband gesloten. Dit is uitzonderlijk. Een aantal dagen van herstel is logisch, maar ook waarschijnlijk. De middellijn van de bollingerband is een natuurlijke weerstandszone (MA20). Dat is het richtpunt voor de bulls deze week.

aex daily

 

Aanvulling 18-8:

Het herstel zette maandag niet door. Wel werd er een nieuwe low geplaatst. De AEX bereikte de onderkant van het stijgend trendkanaal van de daggrafiek.  Precies op de lijn vond de AEX steun.

 

AEX25 Index

 

De 470 zone is ook zichtbaar belangrijk in de weekgrafiek van de AEX.  Mocht dit niveau op weekbasis geen steun houden, dan is er ineens veel ruimte omlaag. We zullen maar niet te ver op de zaken vooruit lopen. Gisteren dus steun zonder overtuiging.

 

AEX25 Index

 

Aanvulling 19-8:

Afgelopen dagen lukte het de AEX om een mooi stijgend trendkanaal te ontwikkelen. De stijging stopte bij 481 punten.

 

AEX25 Index

 

In de daggrafiek van de AEX zien we dat de AEX niet meer buiten de bollingerband noteert. Het richtpunt voor de bulls is nog altijd de MA 20.  Het lijkt erop dat dit niveau deze week niet gehaald gaat worden. DE opening vanmorgen zal onder het stijgend trendkanaaltje van hierboven zijn wat er op duidt dat de beren sterker zullen worden.

aex daily

 

Aanvulling 20-8

De stijging van dinsdag is de dag erna volledig teruggedraaid. De AEX is weer teruggekeerd bij de bodem van 470 punten.  Bovenin deze update zien we het belang van het huidige niveau in de weekgrafiek.

 

AEX25 Index

 

 

De trends van de indices op wallstreet, maar ook goud en zilver zijn hier terug te vinden:

https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

 

Heeft u onze nieuwe service al ontdekt?

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-light-service/

 

Rene vd Vondervoort