Update 26-8: China verlaagt rente; beleggers even blij

Terugblik gisteren

In een ultieme poging om de crash in China te stoppen, hebben de dappere beleidsmakers van China gisteren de rente met 25 basispunten verlaagd. Dat maakt het voor bedrijven goedkoper om te lenen. Wacht even: China is toch juist overladen met schulden? Moet je het dan goedkoper maken om nieuwe schulden aan te gaan? De beleidsmakers proberen al jaren wereldwijde kredietproblemen op te lossen door het aantrekkelijker maken van kredieten. De omgekeerde wereld.

Gaat de VS de rente verhogen? Of moeten ze de rente juist gaan verlagen? Al een jaar wordt er moord en brand geschreeuwd over een renteverhoging die er nooit gaat komen.

 

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De financiële markten vonden het gisteren geweldig. Koopwoede. De daling van een dag eerder was snel vergeten in Europa. Zie hieronder de kamikaze bewegingen van de AEX.  Angst en hebzucht wisselen elkaar in sneltreinvaart om. De AEX eindigde gisteren ruim 4% hoger. De kou is hiermee echter niet uit de lucht. De vrije val is even gestopt, maar trendmatig is het bearish zolang de aex zich onder de rode stippellijn bevindt.

AEX25 Index

 

DOW JONES

Na de zeer lange consolidatieperiode van de dow jones, zien we nu hoe een vrije val eruit ziet. Wallstreet opende gisteren opgewekt na de rentedaling in China en de euforische stemming wereldwijd.

In het laatste uur ging het echter weer mis en moest de dow jones toch nog een fors verlies incasseren.

 

DJ30 Industrial Avg Index

 

S&P500

De s&p500 eindigde zelfs op het laagste punt van de dag. In 5 handelsdagen is deze index van 2100 punten naar 1867 punten gedaald. (11%).

 

S&P500 Index

 

Om alles weer even in perspectief te zien, hieronder de lange termijntrend van de s&p500. Zijn we nu genoeg gedaald of krijgen we hier het begin van de draai na de langste up-cyclus ooit?

 

S&P500 Index

 

Vooruitblik vandaag

De Amerikaanse futures zijn vannacht weer omhoog gevlogen. Zonder omzet. Een bekend verschijnsel. De futures voor opening van de Europese beurzen laten zich hierdoor niet gek maken en noteren lager.

 

Knipsel

 

Wilt u de service optietrading eens uitproberen? Op de homepage staat alle info.

 

Rene vd Vondervoort