Update 28-8: Beurzen bereiken extremen

De beweeglijkheid is enorm op de financiële markten. Beleggers worden weer eens van het kastje naar de muur gestuurd. En snel weer terug. Angst en hebzucht wisselen elkaar in sneltreintempo af.

Afgelopen dagen was er een enorme rally gaande. Het grote verlies wat er in de eerste dagen van deze week werd gemaakt is volledig ingelopen. Het heeft er alle schijn van dat deze week toch positief kan eindigen. We hebben deze maand alle hoeken van de kamer gezien. Augustus is een volatiele maand gebleken. Na de record-lange consolidatieperiode zijn de markten deze maand fors gaan bewegen. Op 5 augustus stond de AEX op 504 punten. Het slot vorige week was op 442.87; de laagste koers afgelopen maandag was maandag op 401.87 en gisteren stond er alweer 445 op de borden!

 

De trend van de AEX

 

Onderstaande daggrafiek van de AEX laat zien dat de AEX nog ver onder alle MA’s noteert. De daling is erg hard gegaan en de rebound is fel. De rebound van nu is nog niet ver genoeg gegaan om de seinen weer op groen te zetten.

 

 

AEX25 Index

 

Alle trends van de Amerikaanse beurzen vindt u hier: https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

Verwachting vandaag

Na de grote rally van deze week is de AEX aanbeland bij de eerste relevante weerstand. Deze zone zal niet zonder slag of stoot overwonnen worden. De futures noteren vanmorgen vlak.

 

Knipsel

 

Komt u binnenkort ook naar de eendagscursus? Alles over de huidige economische toestand en verrassende strategieën worden besproken. https://www.optietrading.com/2015/08/26/cursus-op-26-september-optie-strategieen/

 

Rene vd Vondervoort