Weekend update 6-9: Groei-en inflatieverwachting omlaag

 

De financiële markten hebben per saldo een negatieve week achter de rug. In Azië werd de grote dalingsgolf voortgezet. Een bodem is daar nog niet in zicht. Telkens zien we nieuwe dieptepunten.

De AEX startte de week bij de 444 punten. Daarna werd een aantel dagen de 430 getest.Het bleek keer op keer duidelijke steun.

Knipsel

Knipsel

Donderdag waren de beurzen in extase. De ECB verlaagde de groeiprognose van de eurozone en verlaagde de inflatieverwachtingen. Ook meldde Draghi dat de rente binnenkort weer negatief kan gaan worden. Allemaal zorgelijke berichten maar de Europese beurzen waren die dag toch tot het eind in jubelstemming. De hint kwam namelijk dat er nieuwe stimuleringen kunnen komen. De stijging stopte op de rentedag bij 448 punten. Een nieuwe dalingsgolf startte vrijdag. De week eindigde in mineur met alle hoofdfondsen (zwaar) in het rood.

Knipsel

De Amerikaanse beurzen hadden een soortgelijk beeld en eindigden eveneens dichtbij het laagste niveau van de week.

 

Knipsel

 

Wat kunnen we komende week verwachten?

Maandag is wallstreet gesloten in verband met labour day. Op dagen dat wallstreet gesloten is, zien we bij de overige beurzen lage omzetten en meestal hogere koersen.

De lange termijntrend van de AEX is al jaren stijgend. De daling van augustus stopte precies bij de steunlijn.  De stijgende trend op weekbasis is in tact.

 

AEX25 Index

 

De daggrafiek geeft een ander beeld. De AEX is onder de MA 20, 50, 100 en 200 gedoken. De dagtrend is hiermee in alle opzichten omlaag. De AEX is aan het bijkomen van de val van augustus.

Aan de bovenkant is de 448 punten de eerste weerstand van betekenis geworden. Dat niveau was de top van afgelopen week. Aan de onderkant wordt de 430 puntenzone weer belangrijk; dat was de bodem van afgelopen week. Een daling onder dat niveau opent de poorten naar 420 en lager.  De verwachting is dat de 430 punten het niet zal houden.

 

AEX25 Index

 

Knipsel

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort