Update 10-9: Reversal op de beurzen

Terugblik gisteren

 

De Aziatische beurzen zijn afgelopen maanden hard gedaald. Dit is een ongewenste situatie. De regeringen doen er alles aan om dit te stoppen. Zo kondigde de Japanse regering gisteren belastingverlagingen aan voor het bedrijfsleven in Japan. De vennootschapsbelasting gaat omlaag. Het was meteen merkbaar op de financiële markten. Alle futures wereldwijd schoten omhoog. De Japanse beurs kende de beste beursdag sinds 7 jaar en eindigde 7.7% hoger. Ook de Chinese beurzen lieten zich van hun beste kant zien en eindigden gemiddeld 2.5% hoger.

De Europese beurzen begonnen eveneens opgewekt. De AEX kon weer boven de 450 punten klauteren. Deze hoge standen werden vastgehouden tot de opening van wallstreet. Laat in de middag sloop de twijfel weer in de markt. De AEX eindigde de sessie nog wel ruim in de plus (1.09%) maar de kracht was verdwenen. De slotstand was 444.26 punten.

Wallstreet kon de positieve standen niet vasthouden en gleed naarmate de dag vorderde steeds verder weg. Aan het slot stond er een min op de borden voor de dow jones van 1.45%. De nasdaq leverde 1.16% in. Als reden werd aangegeven dat de arbeidsmarkt het te goed doet, waardoor de vrees voor een renteverhoging volgende week aanwezig blijft.

Apple presenteerde zoals altijd met veel bombarie haar nieuwste producten. Beleggers waren not amused.  Het aandeel leverde bijna 2% in.

De olieprijs kreeg gisterenavond een gevoelige tik. De stijging van de afgelopen weken lijkt klaar.

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

Na de val van augustus, is de AEX mooi opgeveerd. De stijging lijkt gisteren de climax bereikt te hebben. De stijgende wig die ontstaan is, belooft niet veel goeds voor de komende periode.

 

AEX25 Index

 

DAX

Het patroon op de DAX is identiek aan het patroon van de AEX. Eveneens een stijgende wig. Bearish.

DAX30 Perf Index

 

De trends op wallstreet en goud/zilver ziet u zoals altijd hier: https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

 

Vooruitblik vandaag

Gisterenavond ging het mis op wallstreet. De futures zijn vannacht nauwelijks opgeveerd. Azië noteert stevig lager.  De opening voor de Europese beurzen vandaag zal met een gapje down zijn. Als de beurzen onder de wig komen, mag een verdere daling verwacht worden. Dat lijkt vandaag te gebeuren. Gisteren was een reversal (draai)dag.

 

Knipsel

 

Wilt u een tijdje met ons mee chatten?  Concrete tips ontvangen? De markten worden de hele dag live besproken in onze VIP chat. Meedoen kan vanaf 2 euro per dag. Leerzaam en gezellig!

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

Rene vd Vondervoort