Update 18-9: Over the top!

Hèhè de kogel is door de kerk. We dachten het al, maar nu weten we het zeker. De beleidsmakers in de V.S.  hebben iedereen lang in spanning gehouden. Maandenlang werd er al volop gespeculeerd. Gaat de FED  dan eindelijk eens een keer de rente verhogen? En zo ja, wanneer? Het zou voor de eerste keer in 9 jaar zijn dat dit zou gebeuren,

De economie in de V.S. is al jaren robuust aan het groeien. De werkgelegenheid is in die tijd opgelopen en heeft inmiddels het punt van ”full employment” bereikt. In al die jaren hebben de beleidsmakers het nooit aangedurfd om de rente te verhogen. En sinds gisterenavond weten we het. De angsthazen durven niet meer. Nu komen ze met argumenten dat een renteverhoging in de V.S. ongewenst is voor de opkomende landen. Want die valuta zijn te zwak aan het worden. Een Amerikaanse renteverhoging zou negatief uit kunnen werken omdat andere valuta dan nog verder kunnen verzwakken. Een renteverhoging is dus uitgesteld. Tot later. Tot ooit.

De beurzen waren eerder deze week vol goede moed. Afgelopen dagen stonden er plussen op de borden. Na het rentebesluit van de fed gisteren werd het onrustig. Goud en de Euro schoten omhoog. De beurzen op wallstreet schoten alle kanten op maar tegen het slot werd de weg naar beneden ingezet en eindigden de financiële markten bij het laagste punt van de dag.

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

 

De hele cyclus omhoog heeft de FED het niet aangedurfd om de rente te verhogen. Gemiste kansen. Nu is de economie ”over the top” en is het niet meer aan de orde. Langste cyclus UP ooit en dan zonder renteverhoging. Dat geloof je niet.

 

S&P500 Index

 

 

 

De AEX is na de val van augustus aan het bijkomen. Sindsdien gebeurt er per saldo niet zo veel meer.

 

AEX25 Index

 

De DAX heeft hetzelfde patroon als de aex. De laatste weken is er geen koersdruk meer, maar ook geen kracht om echt door te stomen.

DAX30 Perf Index

 

Yellen heeft het erover dat de dollar te sterk is tegenover andere valuta. Hier de chart van de dollarindex waarin de dollar wordt uitgezet tegen een mandje van werelddvaluta. Oordeel zelf.

 

 

US$ Index Full1215 Future

 

Hieronder de performance van de euro dit jaar ten opzichte van de dollar.

 

USD

 

Is goud al koopwaardig? Of moeten we nog wachten?

Goud zit nog strak in een dalend trendkanaal. De seinen kunnen op groen komen, maar daar is meer voor nodig.

Ounce Gold USD

 

Hoe gaat het met de olieprijs? Zien we al licht aan het einde van de tunnel?

 

Brent Crude Oil Full1115 Future

 

Tenslotte een niet onbelangrijke chart van de s&p future.

Afgelopen weken zien we een patroon van hogere bodems. En hogere toppen. Met een soort van climax gisteren. Na het rentebesluit ontstond er een grote inverted hammer. TOP bereikt. Vandaag wachten op bevestiging. Onder de lijn is wegwezen.

 

Mini S&P500 Full1215 Future

 

De laatste jaren zien we vaak het zelfde beeld. Rentedagen zijn tijdelijke TOP. Je zou er bijna op handelen 😉

Vandaag is het optie-expiratie van september.

De futures noteren vlak/licht lager.

 

Knipsel

 

 

Wilt u een tijdje met ons meechatten in de gezellige VIP-chat? Dat kan vanaf 2 euro per dag. Leerzaam en gezellig! Houdt u niet van chatten? Dan is optietrading LIGHT wellicht iets voor u! Zie alles over de services van optietrading hier: https://www.optietrading.com/

 

Rene vd Vondervoort