Weekend update 27-9: Jetzt geht’s los!

 

Volkswagen heeft op grote schaal gesjoemeld met Amerikaanse milieukeuringen. De boete kan oplopen tot 16 miljard euro, de reputatie van het bedrijf ligt in duigen en de topman is opgestapt.

Bijna 3 miljoen auto’s in Duitsland hebben software aan boord om emissietests te manipuleren. Het gaat om hetzelfde programma dat vorige week door het Amerikaanse milieuagentschap EPA bij diesels in de VS werd aangetroffen.

Er komt steeds meer fraude  naar buiten vanuit de autosector in Duitsland. Het blijft niet bij volkswagen. Het is funest voor het sentiment en het vertrouwen in de hele autosector.

Manipuleren, fraude en elkaar besodemieteren, het is niet iets van vandaag of gisteren. Het is van alle tijden. Het komt in alle sectoren voor. Nu wordt toevallig de autosector uitgelicht.  Maar dit speelt overal. Inherent aan het kapitalistisch systeem. Boetes, gevangenisstraffen en weer over tot de orde van de dag.  De maatschappij. Het systeem. Das Auto.

 

De financiële markten

Het was weer een onrustige week. Met procenten tegelijk blijft het op en neer gaan. Dagelijks zien we grote uitslagen. Donderdag belandde de AEX op de laagste slotstand van het jaar 2015. Donderdagavond was het de beurt aan Yellen om nog iets van de week te maken. De beste vrouw had het over een renteverhoging in december dit jaar. De markten vonden het een goed idee. De futures draaiden positief. De week werd vrijdag in jubelstemming afgesloten met ruim 3% winst voor de Europese markten. De euforie op wallstreet was van korte duur want in het laatste uur van de handel ging het mis. De nasdaq -1% en de biotech sector (-6%) gingen weer onderuit.

 

Hieronder de trends van de DAX en de AEX. 

 

DAX

De DAX is sinds de top van een paar maanden geleden inmiddels 25% gedaald. In de weekgrafiek zien we echter nog altijd een stijgende trend. Wel is de gehele winst van dit jaar verdampt. De steunlijn (neklijn van schuin kopschouderpatroon) is nog wel in tact.

DAX30 Perf Index

 

De daggrafiek van de dax vertoont een bearish beeld. Beaangrijke steunen hebben het begeven.

DAX30 Perf Index

 

AEX

De opwaartse trend in de  weekgrafiek van de aex is nog niet gebroken. Zien we ook hier een groot schuin potentieel kopschouderpatroon ontstaan? Vast wel.

AEX25 Index

 

De trend in de daggrafiek van de AEX is een maand geleden ernstig verzwakt. De index noteert onder de MA’s en noteert dichtbij de low van 2015. De 400-puntengrens is de eerste relevante steun van betekenis. Aan de bovenkant zien we nu 440 als weerstand opduiken. Daarboven zou de lucht opklaren. Ik heb hier nu geen kopschouderpatroon ingetekend, maar de steunlijn op 400 is wel een significante lijn. (neklijn).

AEX25 Index

 

De trends van de Amerikaanse beurzen en goud/zilver staan hier: (let vooral op de trend van goud)

https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

Verwachting komende periode:

De grote bewegingen zullen aanhouden. Kritieke levels worden getest.  Goud lijkt naar boven uit te breken. De komende weken kunnen rare uitslagen gaan geven op de financiële markten. Zeer interessant!

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar onze VIP chat. We hebben dan ook een prachtige trade-periode achter de rug en proberen vooral te spreiden met onze optieposities. Niet te kort op de bal. Nergens voor nodig.

Wilt u kennis maken met optietrading? We volgen de markten op de voet. Kijkt u voor de mogelijkheden bij optietrading op de homepage van deze site.

De cursus optiestrategieën is gisteren een groot succes geworden. De nieuwe cursus (ook voor niet-leden natuurlijk) staat gepland voor zaterdagmiddag 14 november 2015 en zal in de provincie Utrecht zijn.

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort

www.optietrading.com

info@optietrading.com