Weekend update 18-10: De stier wil zo graag weer!

In de media verschijnen berichten dat er steeds meer beleggersrekeningen worden geopend. Na 6.5 jaar stijging van de beurzen is beleggen weer helemaal HOT. De beurzen zijn over de top maar Piet Krediet wil nu ook beleggen. Rente staat bijna op nul en spaarders zijn op zoek naar hogere rendementen. De gedachte bij de nieuwe beleggers is dat aandelen alleen maar verder zullen stijgen met deze lage rente , dus ook de spaarder vindt nu de weg naar de aandelenmarkten. Er is immers geen alternatief!  Sparen levert te weinig op.

Mario Draghi (ECB) is niet tevreden met het huidige opkoopprogramma van de ECB. Maandelijks pompt de ECB 60 miljard euro aan nieuw geld in het systeem Dit bedrag is niet genoeg. De inflatie stijgt immers niet hard genoeg. Er wordt gehint op meer stimulering. Meer meer meer. Aanstaande donderdag zal de ex- Goldman Sachs medewerker zijn nieuwe plannen wellicht kenbaar maken.

De financiële markten

RENTE

eonia

 

 

De paniekbarometer VIX is weer volledig tot rust gekomen.

 

 

vix dag.

 

De beurzen

De AEX is noteert in de daggrafiek onder de MA 100 en 200.  Deze MA’s liggen nu op 463 en 470 punten. Afgelopen donderdag en vrijdag waren erg positieve dagen. Beide dagen werd geopend met een GAP-up welke allebei open bleven. De AEX rekende vrijdag af met de MA 50 en sloot daarboven. De eerste weerstand van betekenis ligt bij de 450-451 zone. (zwarte lijn).

 

AEX25 Index

 

De DAX is in de daggrafiek afgelopen vrijdag gestegen tot de MA 50.. Ook de dax noteert nog net als de AEX (ver) onder de MA 100 en 200.

DAX30 Perf Index

 

De dow jones is wat verder gestegen en is aanbeland bij de MA 100. Deze kan voor weerstand gaan zorgen. De stijging lijkt (zo goed als) klaar. Als deze aanname klopt, kan er komende weken een felle tegenreactie ontstaan.

 

DJ30 Industrial Avg Index

 

Valuta

Draghi wil een zwakkere euro en daarin slaagt hij voorlopig. Na de val van 2014 is er dit jaar nauwelijks herstel van de euro. Er staat wel een slap stijgend trendkanaaltje maar van een krachtige munt is geen sprake.

 

Knipsel

 

GRONDSTOFFEN

De olieprijs is afgelopen week wat gedaald. Na het aantikken van de 50 dollar was er nieuwe verkoopdruk zichtbaar. De dalende trend is hiermee nog niet verlaten.

Knipsel

 

Goud had wel een sterke week. Het scherpe dalende trendkanaal is verlaten. Goud lijkt hiermee te bodemen. Na 4 jaar van een dalende trend (top boven 1900 dollar) lijken de kopers eindelijk sterker dan de verkopers te worden.

Knipsel

Zilver lijkt ook uit te bodemen en staat op een kruispunt. De dalende trend is nog niet verlaten, maar de laatste week leek het erop dat een uitbraak aanstaande is.

 

Knipsel

 

 

Verwachting beurzen komende week

 

Mijn voorkeurspatroon is onveranderd ten opzichte van vorige week. De daling is nog niet klaar. Er mag de komende weken nog een aanval verwacht worden op de bodem van dit jaar. Concrete tips korte en lange termijn is ledeninfo. U bent welkom!

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort