Update 21-10: Overal stijgende wiggen

Na de slechte beursmaanden augustus en september, is oktober een zeer sterke maand voor alle beurzen aan het worden. Het dramatische banenrapport van de V.S. van begin deze maand werd als positief gezien en sindsdien is het eenrichtingsverkeer voor de beurzen.

Inmiddels zitten we midden in het cijferseizoen. De kwartaalresultaten worden gepresenteerd. De verwachtingen waren gemiddeld gezien niet hoog gespannen. De resultaten vallen per saldo niet tegen. Wel zijn veel bedrijven terughoudend voor de toekomst. De relatief sterke dollar begint veel Amerikaanse bedrijven wel pijn te doen. Europese bedrijven profiteren juist van een goedkope euro.

Hoe staan de beurzen ervoor? Hieronder de uurtrends van de beurzen die we volgen.

AEX

We zien een stijgend trendkanaal. De lijnen komen steeds dichter bij elkaar. Stijgende wiggen zijn per definitie bearish, maar pas als de neerwaartse doorbraak er is. Dat is nog niet het geval.

 

AEX25 Index

 

Ook de DAX laat in oktober een patroon van hogere bodems en hogere toppen zien. De draai is er nog niet.

 

DAX30 Perf Index

 

De stijging van de s&P500 lijkt ook bijna klaar. De zichtbare scherpe wig is nog niet neerwaarts verlaten. Er is bijna kortsluiting.

 

S&P500 Index

 

Idem dito voor de nasdaq. Het patroon is bijna klaar.

 

NASDAQ100 Index

 

Wat mogen we verwachten als de neerwaartse doorbraak er is? Een scherpe tegenreactie is dan waarschijnlijk. Het lijkt op dit moment onmogelijk dat er een nieuwe dalingsgolf gaat volgen, maar het patroon wat we hierboven zien voorspelt een grote dalingsgolf.

Verwachting vandaag

Een positieve start mag worden verwacht. De futures zijn allemaal groen.

Knipsel

 

De beurzen wachten op Draghi. Beleggers willen meer stimuleringen van super Mario. De huidige 60 miljard euro aan gratis geld die er nu maandelijks wordt gestrooid is niet voldoende om de inflatie aan te wakkeren. Er is meer lucht nodig.  Morgenmiddag zal Draghi zijn nieuwste plannen openbaren. Nog een dagje geduld dus.

https://www.optietrading.com/agenda/

Wilt u een tijdje met ons de beurzen volgen? Concrete tips ontvangen? Gezellig chatten in de VIP-room van optietrading? U bent welkom!

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

Rene vd Vondervoort