Update 29-10: oktober 2015 in stijl

We starten deze update met een aanbieding.

Optietrading heeft 2 services. De VIP en de LIGHT service. Wilt u een maand gratis gebruik maken van onze VIP-service?  Lees dan de aanbieding verderop in deze update!

De grafieken hieronder laten de huidige blow off fase zien. Oktober 2015 wordt in stijl afgesloten! Europa doet het wat rustiger dan wallstreet. Na de diepe val  van de maanden ervoor weten de beurzen zich in oktober goed te herstellen. De Europese beurzen noteren nog ver onder de highs van dit jaar maar de Amerikaanse beurzen doen hun best om in recordtijd alle daling terug te draaien.

 

De trends op de beurzen

 

Het marktbeeld van gisteren

Knipsel

 

Als we naar de daggrafiek van de aex kijken, zien we dat de index de laatste week moeite heeft met de 61.8 fibo weerstand. De steile uptrend is niet verlaten, maar verder doorstomen lukt ook even niet.

 

AEX25 Index

 

Op wallstreet is het een ander verhaal. De dow jones stijgt inmiddels 1.800 punten in oktober. In 1 rechte lijn. Weerstand na weerstand wordt uitgenomen. Er is nog een laatste horde te gaan. Dat is de rode weerstandslijn. Lukt het om deze uit te nemen, dan komen nieuwe hoogste koersen ooit weer in beeld.

 

DJ30 Industrial Avg Index

 

De s&p500 laat hetzelfde zien. Bijna loodrecht. En bijna terug bij nieuwe hoogste koersen ooit. En overbought. En bijna op weerstand. De 2100 punten is een mooi target.

 

S&P500 Index

 

Bulls hebben haast. Dat is het duidelijkst te zien bij de nasdaq. Grote stukken koersen worden overgeslagen. Gatenkaas. Gisteren lukte het om een nieuwe all time high aan te tikken. Knap! De bull is zelfs na 6.5 jaar onophoudelijk stijgen niet kapot te krijgen. De langste up-cyclus ooit kan langer. En langer.

 

NASDAQ100 Index

 

Verwachting komende dagen

Technisch gezien hebben we te maken met een redelijk complexe situatie. In Europa noteren de beurzen in de daggrafieken ook na de huidige stijgingsweken onder de belangrijke MA-200 steun. Op Wallstreet proberen de handelaren de huidige ongewenst situatie zo snel mogelijk terug te draaien. Het is de indices gelukt om weer boven de MA 200 te sluiten. Nieuwe highs moeten er blijven komen. Ook na de langste up-cyclus ooit.

De RSI staat in de daggrafieken inmiddels overbought. De nasdaq tikte gisteren een nieuwe all time high aan. Er zitten verschillende GAPS in de grafieken. Gaten die naar mijn mening de komende weken gedicht zullen gaan worden. Ik verwachtte eerder deze maand dat er nog een grote dalingsgolf zou komen die nieuwe lows zou gaan geven. Dit is fout gebleken. Dat bewaren we voor 2016. Wel is het waarschijnlijk dat de beurzen de komende weken gas terug gaan nemen. Doelen en verantwoorde posities bespreken we zoals altijd in de VIP room van optietrading.

Wil je meedoen? Dit kan een maand gratis! Als u nu een maandabonnement neemt op de VIP service van optietrading, dan laten we dit abonnement lopen tot het eind van het jaar!

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

Rene vd Vondervoort