Update 26-11: EURO blijft zwakke schakel

Marktbeeld

De euro-dollar blijft lagere bodems maken.  Technisch gezien ligt de euro er zwak bij.  Veel marktpartijen gaan er al een tijd vanuit dat er pariteit komt tussen de euro en de dollar. Draghi wil een lagere euro. In die opzet is hij vooralsnog geslaagd. Volgende week zullen er nieuwe steunmaatregelingen van de ECB  gaan komen.Het huidige pakket van 60 miljard euro per maand voldoet niet afdoende. Daar wordt een schepje bovenop gedaan. Net zolang tot dat het gewenste effect van 2% inflatie bereikt wordt.

Dit alles kan nog meer druk op de euro gaan geven. Daarbij komt dat de rente in de V.S. binnenkort voor het eerst in 9 jaar verhoogd zal gaan worden. De dollar kan hierdoor nog sterker gaan worden tegenover andere valuta. De markten blijven het geweldig vinden.

 

USD

 

Het technisch plaatje van de AEX blijft het zelfde beeld geven. We zien dat de AEX sinds de val van augustus niet meer boven de MA 200 weet uit te komen. Dat niveau wordt afgelopen maand wel steeds opgezocht. Als deze MA200 wordt uitgenomen, kan de AEX naar de 485-zone wat de bovenkant van de wig is. Aan de onderkant zagen we begin deze week nieuwe steun ontstaan bij de 455 punten. Sindsdien volgde een krachtig herstel. De MA 200 is weer bijna bereikt.

 

AEX25 Index

 

Wallstreet was vandaag gesloten in verband met Thanksgiving. De omzetten bij de beurzen die wel open zijn, waren ver beneden gemiddeld. Morgen is wallstreet slechts een halve sessie geopend. Morgen hebben de Amerikanen wel iets anders aan hun hoofd. Black Friday is de Drie Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf in het kwadraat. De omzetten op de beurzen zullen ook laag zijn. Natuurlijk zullen de beleggers morgen opnieuw een poging doen om de MA 200 uit te nemen. Het sentiment zal hoe dan ook goed moeten blijven.

De wig voorspelt wel een grotere dalingsgolf. Dat wordt natuurlijk zo lang mogelijk uitgesteld. Uitstel betekent in dit geval geen uitstel. Maar met een dagelijks verder dalende euro-dollar wordt het lastig voor de Europese beurzen om een draai te laten zien. Laat staan een grotere dalingsgolf.

Geduld is een schone zaak.

 

Wilt u een tijdje met ons mee traden of chatten over de beurszaken? U bent van harte welkom op de drukbezochte VIP-room van optietrading!

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

Rene vd Vondervoort