Update 4-12: De zak van Sinterklaas

Foutje!

Het was een onrustige handelsdag gisteren met veel verwarring. Beleggers keken uit naar het rentebesluit van de ECB wat om 13.45 uur zou verschijnen. Maar 5 minuten voordat het zover was tweette de Financial Times dat de rente onveranderd zou blijven. Hee, dat was niet de bedoeling! De tweet werd dan ook snel weer ingetrokken. Foutje bedankt!

FT rente

 

Na deze foute tweet werd het onrustig op de financiële markten. En de euro schoot omhoog. Even later bleek dat de ECB toch wel iets aan de rente deed. De deposito-rente werd namelijk nog een stukje negatiever zoals Draghi al beloofde. En ook de termijn van het stimuleringsprogramma is een half jaar verlengd en zal nu tot medio 2017 lopen. Daar komt bij dat de ECB in de toekomst niet alleen staatsobligaties gaat opkopen, maar ook andere obligaties. Het bedrag per maand blijft staan op 60 miljard euro. Ha, daar hadden beleggers een trigger te pakken! Een trigger om de verkoopknop in te drukken. Dat was namelijk niet de bedoeling! Beleggers wilden meer dan 60 miljard per maand!

De beurzen namen een duikvlucht. Draghi leverde, maar beleggers waren toch teleurgesteld. De boog stond simpelweg te hoog gespannen.  Draghi houdt er altijd van om beleggers te verwennen. Maar dit keer was er meer nodig. De roe voor Mario Draghi!

 

De financiële markten

AEX

De stijgende trend werd met kracht afgebroken. De AEX daalde 20 punten en zakte in een paar uur van 470 naar 450.

AEX25 Index

 

 

DAX

Het patroon van de dax lijkt op die van de AEX. De dax wist echter afgelopen week naar boven uit de wig te breken. En ook boven de MA 200 (rode stippellijn) uit te komen. Het bleek een valse uitbraak. Gisteren zakte de DAX  met kracht uit de stijgende wig.

DAX30 Perf Index

EURO

De euro maakte een sprong omhoog. Het werd de grootste 1-dags stijging sinds het bestaan van deze munt. Dat was niet de bedoeling van Draghi!

USD

 

Is dit dan de start van de grote draai van de beurzen? Het heeft er alle schijn van!

De trends van de Amerikaanse beurzen, maar ook zilver en goud ziet u hier:

https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

In eerdere updates werd al gemeld dat een eindejaarsrally er dit jaar niet in zat voor de beurzen

https://www.optietrading.com/2015/11/06/update-6-11-geen-eindejaarsrally/

 

 

De Amerikaanse futures zijn vannacht opgeveerd. De opening voor de Europese beurzen zal echter lager zijn.

 

Knipsel

 

We zitten scherp op de markten  met de VIP en de LIGHT-service van optietrading en volgen alles op de voet in onze VIP-chat. Wilt u het nieuwe optietrading leren kennen? Mail dan naar info@optietrading.com  en u krijgt  alle informatie.

 

Rene vd Vondervoort

www.optietrading.com