Update 20-12: Eindejaarsrally of Kerstdip?

Na de laatste woorden van Draghi hadden de beurzen het zwaar. Een dip van 10% voor de meeste beurzen. Na de rentestap van Yellen van afgelopen woensdagavond zijn de voortekenen niet veel beter. De markten wordt voor het komende jaar een aantal nieuwe rentestappen voorgespiegeld.

A big mistake!

De jubelstemming op de financiële markten na de eerste Amerikaanse renteverhoging in 9 jaar was van korte duur. Al snel namen de verkopers het roer weer over van de kopers. De dagen NA de FED waren ook dit keer weer BAD. Blijft het hierbij en kunnen we gaan beginnen aan de eindejaarsrally? Of wordt die dit keer overgeslagen?

 

De financiële markten

 

De markten zijn niet gerust op. De AEX laat een island reversal zien. De koersen van afgelopen woensdag liggen er als een eilandje bij.  Een omkeerpatroon. De stijging lijkt afgerond. Belangrijkste steun is echter de onderste groene lijn. Onder die lijn is het mis. Nu nog niet aan de orde. Die lijn is wel het doel voor de beren.

 

AEX25 Index

 

Het patroon van de DAX is eveneens interessant. Zien we daar een mooi kopschouderpatroon opdoemen? De rechterschouder is nu in de maak. Wait & see.

 

DAX30 Perf Index

 

De dow jones moet komende week gaan afrekenen met de belangrijke steunlijn. Yellen was de TOP. De dagen na Yellen waren zwak. De dow jones eindigde op het laagste niveau in 2 maanden. Er staat een grote potentiële stijgende wig. Deze wordt afgerond als de onderkant het begeeft. De dow jones eindigde vrijdag exact op belangrijke steun. Maandag zal de index meteen moeten stijgen, anders ziet het er ”slecht” uit.

 

DJ30 Industrial Avg Index

 

Met de VIP service zitten we goed in de markt. We handelen met verschillende voorbeeldportefeuilles. Met name de ALEX-portefeuille doet het geweldig. Deze portefeuille startte een half jaar geleden met 3.000 euro en staat momenteel op 12.000 euro. We handelen met onze portefeuilles vrijwel alleen met rustige spreads. Leden kiezen er zelf voor om de portefeuilles te volgen. Deze portefeuilles worden op de VIP-chat getoond en alle mutaties worden gecommuniceerd per mail.

Met de LIGHT-service (gestart in augustus) hebben we momenteel geen posities. light-Leden hebben afgelopen week (weer) 1.000 euro bij mogen schrijven op hun account. Telkens als er 1.000 euro winst is gemaakt, stopt het lidmaatschap. U kunt uw lidmaatschap natuurlijk altijd verlengen. De ene keer kan het lidmaatschap maanden duren, de andere keer zijn we na 1-2 trades bij 1.000 euro winst. We handelen hier met kleine posities. De lat wordt zo laag mogelijk gelegd om mee te kunnen doen.  Doet u mee met de nieuwe kansen die eraan komen?

 

Op de homepage van de site en op de abonnementenpagina’s ziet u alle info over onze services.

Heeft u vragen of wilt u lid worden?

Mail dan naar info@optietrading.com

Fijne feestdagen!

Rene vd Vondervoort