Update 5-1: Weer paniek in China!

Traditioneel begint het jaar opgewekt met hogere koersen op de financiële markten. De uitleg die daarbij wordt gegeven is dat de pensioenfondsen hun ontvangen premies gaan beleggen wat voor opwaartse druk op de markten zorgt.

Gisteren was  er echter geen sprake van koopdruk. Er kwam afgelopen weekend slecht economisch nieuws uit China. De groei valt wederom tegen. Grootaandeelhouders van bedrijven mochten sinds de crash van 2015 tijdelijk geen aandelen verkopen om de koersval te dempen. Dat verbod is op 4 januari ingetrokken. Het gevolg was dat de beurzen van China kelderden en zelfs vroegtijdig moesten sluiten. Deze maatregel gaat in als de daling 7% bedraagt.

De Europese beurzen beleefden hierdoor hun slechtste 1e handelsdag van het jaar ooit! De AEX eindigde 2.29% lager op 431.70 punten. Eerder op de dag stond er zelfs een min van ruim 3%. De DAX deed het nog slechter met een daling van 4.28%. Ook op wallstreet was het sentiment zwak maar bleven het verlies door een eindsprintje beperkt tot -1.58% (dow jones) en -2.08% (nasdaq).

De trends van de beurzen kunt u altijd hier live volgen (koersen verversen automatisch):  https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

 

Hieronder ziet u het koersverloop van de AEX sinds de kerst vorig jaar.

chart

 

Vanmorgen liggen de futures er vriendelijk bij. De Europese en Amerikaanse futures noteren positief. Gisteren zijn de beurzen met een groot gap down gestart. Bulls willen dit gap liefst zo snel mogelijk dichten.

 

Knipsel

De agenda met het relevant nieuws kunt u altijd hier lezen:

https://www.optietrading.com/agenda/

 

We volgen de markten op de voet en zijn het nieuwe jaar meteen goed begonnen. We werken met voorbeeldportefeuilles en alle trades worden gemeld en gemaild. U kunt het live volgen. Wilt u meedoen? Dat kan! Bijna gratis!

Op de homepage  https://www.optietrading.com/  staat alle relevante informatie over de VIP en LIGHT service. Als u vragen heeft, kunt u natuurlijk ook mailen naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort