Update 7-2: Hoogmoed komt voor de val

De beren ontwaken.

Het was een zwakke week op de financiële markten. Klappen werden uitgedeeld bij verschillende nasdaqfondsen. De koersen zijn laatste jaren enorm opgeblazen. Daar mag dan geen tegenvaller komen. En een paar grote spelers kwamen wel met tegenvallers. Hoogmoed komt voor de val.

 

Baltic Dry Index

Steeds meer containers blijven aan wal. De prijzen voor deze vrachten van bulkvervoer blijven dalen. Er wordt steeds minder verdiend. De baltic dry index noteert op een all time low.

BDI

 

Beleggers zoeken zekerheid. Dit gaat schijnzekerheid blijken te zijn in een later stadium.  De rente daalt verder. Steeds meer landen starten met negatieve rente. Een ongezonde (lees catastrofale) ontwikkeling. Langlopende obligaties stijgen verder en verder in koers. No bubble.

 

10Y TNote Full0316 Future

 

Als er geen inkomsten meer gehaald kunnen worden uit de rente-component van een obligatie (omdat de rente negatief wordt) hebben we de omgekeerde wereld. Je leent, en je krijgt er geld bij. Dit kan niet goed blijven gaan op lange termijn. Als er geen rente meer wordt gehaald op schuldpapier, gaat de hoofdsom eraan. Dit is voor later. Het armageddon is nog niet aan de beurt. De kondratieff-winter moet de meest bearishe periode nog gaan krijgen.

 

Goud en zilver performen prima in 2016. In de daggrafiek zien we een stijgend trendkanaal met hogere bodems. Hieronder 2 grafieken van zilver.

Daggrafiek:

 

Ounce Silver USD

 

In de weekgrafiek zien we dat de dalende trend nog niet is doorbroken. Lukt het om de rode lijn opwaarts uit te nemen, dan wordt het bodempatroon afgerond en geeft dat een lange-termijn BUY.

Ounce Silver USD

 

 

Hoe staan de beurzen er voor?

De lange trend laat zien dat de Amerikaanse indices sinds de bodem van 2009 nu wel aan het corrigeren zijn, maar dat er nog geen trendbreuk heeft plaatsgevonden.

NASDAQ100 Index

 

S&P500 Index

 

In de weekgrafieken doemen overal kopschouder toppatronen op.

 

S&P500 Index

 

De weekgrafiek van de dax is interessant. De DAX eindigde vrijdag op het laagste punt van dit jaar. Sterker nog, de DAX eindigde ook onder het laagste punt van 2015! Een groot toppatroon is hiermee afgerond. De bulls zullen hard aan de bak moeten om dit patroon te doen draaien.

 

DAX30 Perf Index

 

 

In de aex-weekgrafiek: De aex noteert nog net boven de belangrijke neklijn.

 

AEX25 Index

 

De kortere trend van de aex laat zien dat het grote toppatroon nog niet afgerond is. Ook hier zien we de neklijn nog niet neerwaarts doorbroken.

 

AEX25 Index

 

Vrijdag kreeg het aandeel linkedin klappen. 40% daling. In 1 dag tijd weer terug bij af!  hoezo gebakken lucht?

 

LINKEDIN CORP.

 

 

 

Wat mogen we komende week verwachten?

Het slot van afgelopen week was zwak. Op het laagste punt van de week. Dat belooft verdere koersdruk voor de komende week. Beurzen noteren op belangrijke kruispunten. Er lijkt afgerekend te gaan worden met stijgende trends die er al jaren staan. De langste up-cyclus ooit begint te kraken.

Via deze link kunt u de dagelijkse bewegingen op de voet volgen. Grafieken verversen automatisch:  https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

Onze VIP-portefeuille presteert prima. Een maand of 8 geleden zijn we deze nieuwe service gestart met 3.000 euro. Dit bedrag is inmiddels opgeklommen tot boven de 15.000 euro. Met de handel voornamelijk in optie-spreads.

Onderstaande grafiek laat de waarde ontwikkeling van de portefeuille zien. We spreiden in looptijden en als er leuke winsten te behalen vallen, dan pakken we die. Alle trades worden naar de leden gemaild en op de chat besproken. U bepaalt zelf of u meegaat met onze voorstellen. Wilt u met ons samen traden? Meekijken? Maak dan nu kennis met het nieuwe optietrading!

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

alexVIP

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort