Update 13-2: Sell the rally!

Het was weer een onrustige week op de financiële markten. De indices verloren fors waarbij belangrijke steunpunten neerwaarts werden doorboord. De AEX eindigde de week 5.3% lager op 391.86 punten.

Intraweeks stonden alle indices nog een stuk lager, maar de late rally op vrijdag zorgde enigszins voor opluchting overal. De bodem is bereikt. Voor nu.

Het marktbeeld

Rente

Met het oog op het lange weekend in de VS (maandag dicht) zagen we vrijdag de start van een  rebound. De beurzen stegen, de ”veilige” obligaties lieten een steek vallen. De rente is wat aan het oplopen. Een toppatroon lijkt zelfs afgerond te worden. Dit is een interessante ontwikkeling in renteland.

 

10Y TNote Full0316 Future

 

Zilver

2016 is tot nu toe het jaar van zilver en goud. De charts van de edelmetalen laten bodemvorming zien.

 

Ounce Silver USD

 

De indices

De dax is onder de bodem van 2015 gezakt. In 2016 is deze index procentueel harder gedaald dan de AEX. Het is een scherp dalend trendkanaal de laatste maanden. Het sentiment bij de leader van Europa is niet best.

 

DAX30 Perf Index

 

De AEX was afgelopen donderdag in de daggrafiek met kracht onder de neklijn gezakt van een groot kopschouderpatroon. Een duidelijke verslechtering. Vrijdag lukt het echter om weer net erboven te sluiten. Feit is dat de neklijn op weekbasis niet is gebroken. De strohalm werd vastgepakt. Cliffhanger.

 

AEX25 Index

 

Op de iets kortere timeframes zien we hetzelfde. Over de  trend geen twijfel. Maar de koersontwikkeling van vrijdag zegt dat er een korte-termijn bodempatroon staat. De AEX mag best nog wat verder opveren, de dalende trend komt niet in gevaar voorlopig.

 

AEX25 Index

 

Als we naar de korte trend van de AEX kijken, zien we dat het geen automatisme is dat de AEX maandag verder zal stijgen. De RSI staat bovenin, hoog genoeg voor een top. Ook de trend geeft weerstand bij het huidige niveau.

 

AEX25 Index

 

Verwachting komende week

De beurs van China is een week gesloten geweest en gaat maandag weer open. Deze beurzen zullen eerst de situatie van afgelopen week moeten absorberen. Afgelopen vrijdag eindigden de beurzen in Europa en op wallstreet hoopvol met grote plussen. Maandag is wallstreet gesloten. Meestal zien we dan een rustiger beeld bij de beurzen die dan wel open zijn. Korte termijn bodemvorming zagen we eind van de week al. De focus voor komende week staat bij ons op de neklijnen van de beurzen in Europa en op wallstreet.

Onderstaande grafiek is de performance van onze VIP-portefeuille sinds de start 8 maanden geleden. We communiceren alle transacties op de chat. En per mail. U bepaalt zelf of u meedoet met de gekte.

alexVIP

Wilt u aanwezig zijn in de gezellige en leerzame VIP-tradingroom van optietrading? Dit kan voor een paar euro per dag!

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

 

Vragen? Mail naar  info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort