UPDATE 7-3: DE WEEK VAN MARIO DRAGHI

Deze handelsweek staat in het teken van de ECB en dus van Mario Draghi. Komende donderdag moet hij leveren. Dat is wat de markten althans eisen. De markten gaan ervan uit dat hij het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties met 10 miljard euro gaat verhogen. Ook gaat de markt ervan uit dat de rente negatiever zal gaan worden. (van -0.3% naar -0.4%). Niet dat deze (extra) maatregelingen überhaupt de economie zal helpen, maar dat is een ander verhaal. Draghi meldt telkens tijdens zijn toespraken dat zijn beleid wel degelijk werkt. En wie ben ik om hem tegen te spreken?

Afgelopen tijd zagen we bijna steeds dat de financiële markten helemaal ”toeleven” naar het Draghi-momentje.

Trendmatig liggen de beurzen er interessant bij. De grote stijging van afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat de beurzen overbought staan. De stijging is overal gestart met een gap-up. Ook zien we inmiddels overal afgeronde of bijna-afgeronde 5-waves staan. Stijgende wiggen die een grotere dalingsgolf voorspellen. Zullen de markten wachten op Draghi om te draaien?

Zie hieronder wat relevante grafieken. Overal hetzelfde beeld

AEX25-Index

NASDAQ100-Index

 

SP500-Index2

Wilt u een tijdje samen met ons traden? U bent welkom!

Aan de slag met Optietrading!

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort