Weekend update 3-4: Wallstreet blijft knallen!

Er is bijna altijd een grote correlatie (onderlinge samenhang) tussen de beurzen op wallstreet en de Europese beurzen. De laatste weken echter zien we dat er verschillen ontstaan. Europa heeft het moeilijker. Wallstreet daarentegen blijft omhoog kijken en zet nieuwe hoogtepunten neer.

De paniekbarometer VIX is helemaal terug bij AF. Er is alle rust op de markten. Opties zijn weer erg goedkoop. De handel prijst geen grote beweging meer in.

 

vix daggrafiek

 

Inflatie-angst is in geen velden of wegen te bekennen. De rente blijft dalen. De euro bund future heeft een grote koper. Mario Draghi weet er wel raad mee.

 

Euro Bund Full0616 Future

Mario Draghi wil een goedkopere euro. De ECB zal niet blij zijn met de ontwikkeling van de euro afgelopen maanden.

USD

 

De edelmetalen zijn het jaar 2016 zeer goed gestart. Een sterk stijgend trendkanaal zien we eindelijk na 5 jaar daling van goud en zilver.

Ounce Gold USD

 

Ook de olieprijs is het jaar 2016 sterk gestart. Het dalend trendkanaal is verlaten en er staat inmiddels een patroon van hogere bodems en hogere toppen. De laatste week zien we echter wel verkoopdruk op de olieprijs.  Afgelopen vrijdag ging er zelfs 4% vanaf! De positieve correlatie tussen de olieprijs en de financiële markten is even zoek.

 

Brent Crude Oil Full0616 Future

 

De AEX zette de top op Draghi-dag 2 weken geleden. Afgelopen week werd een nieuwe poging gedaan om een hogere top te plaatsen. Dit lukte niet. Vrijdag was zelf ronduit een zwakke dag. Maar omdat wallstreet wel sterk was, bleef de schade beperkt voor de AEX.

 

AEX25 Index

 

De DAX heeft de WIG neerwaarts verlaten. De weg naar beneden lijkt hiermee open te liggen. Wallstreet vindt echter van niet.

 

DAX30 Perf Index

 

Wallstreet weet van geen ophouden. Europa heeft er geen zin meer in, maar in de VS wordt bijna dagelijks nieuwe toppen geplaatst. Het slot afgelopen vrijdag was op het hoogste punt van de week.  Zware weerstand doemt op. Voorlopig echter geen teken van zwakte te zien.

 

S&P500 Index

 

Wilt u het nieuwe optietrading leren kennen? Wilt u meer uit uw beleggingen halen?  Een sparringspartner?

De site optietrading blijft vernieuwen!

U heeft bij optietrading keuze uit:

  • Light abonnement
  • VIP abonnement
  • Vermogensbeheer (NIEUW)

 

Kijk op onze homepage  voor alle info!

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort