Update 6-4: Trenddraai op de beurzen?

De Amerikaanse beurzen lijken klaar met de grote stijging die afgelopen 6 weken heeft plaatsgevonden. Het is de s&p500 bijna gelukt om een nieuwe hoogste koers ooit te plaatsen. De index bleef er slechts een paar procent onder met deze laatste golf.

De Europese beurzen zijn  minder gretig en noteren al weken per saldo zijwaarts.

Hieronder een update van de AEX, de DAX en de S&P500

Trenddraai?

De AEX is sinds gisteren de neklijn van het grote toppatroon aan het testen. Het lijntje wordt nog niet losgelaten. Onder die lijn mag een eerste koersdoel van circa 20 pnt lager dan de huidige stand verwacht worden. De huidige range van bodem tot top is circa 20 punten, vandaar.

 

AEX25 Index

 

De DAX is ook de Draghi-bodem van een paar weken geleden aan het testen. Hieronder wordt het toppatroon bevestigd en mag er een verdere grotere dalingsgolf worden verwacht. De DAX noteert inmiddels 30% onder de top van vorig jaar en zit hiermee ruim in een bearmarkt. De overige indices nog (lang) niet.

 

DAX30 Perf Index

De maatgevende s&p500 lijkt klaar met de grote stijging die half februari startte. 250 punten stijging binnen 2 maanden was de vangst. Een grote stijgende wig lijkt neerwaarts doorbroken. In onderstaande grafiek zien we de natuurlijke (fibo)steunlijnen.

S&P500 Index

Wilt u een tijdje met ons traden? Zie deze aanbieding!

Kennismakingsaanbieding voor U!!

Rene vd Vondervoort