Weekend update 10-4: Wat krijgen we nou?

Het eerste kwartaal zit er op. Veel bedrijven zijn terughoudend voor de rest van het jaar. Komende weken zullen de 1e kwartaalresultaten gepresenteerd worden. Wat gaan de beurzen doen? Hoe staat het met de rente? En de verwachtingen voor de olieprijs? Krijgt de valuta-oorlog nieuwe impulsen? Kunnen de beurzen de grote stijging van afgelopen maanden vasthouden? Lees hieronder verder

Rente-ontwikkelingen

Eerst een weergave van de 10-jaarsrente in Nederland.

Knipsel

Knipsel

Olieprijs

De olieprijs is zoekende. Er is sprake van lagere toppen en hogere bodems. Het technisch plaatje verbetert enorm als de rode weerstandslijn uitgenomen zou worden. Onder de zwarte lijn kan de dalende trend hervat worden. De bewegingen zijn groot. Afgelopen vrijdag kwam er ruim 6.5% bij!

 

Mini Crude Oil Full0516 Future

Valuta

Draghi wil een goedkope euro. Hij zal niet blij zijn met de ontwikkeling van de laatste maanden. We zagen in 2015 een daling van de euro. Maar sinds de bodem van december is de euro aan een opmars bezig. Als de rode weerstandslijn wordt uitgenomen krijgt de stijging een nieuwe impuls.

 

USD

 

Financiële markten

Hieronder ziet u de relevante grafieken van de indices met mijn meest waarschijnlijke scenario.

We zien bij de AEX dat er sinds de felle stijging de laatste weken niet veel meer gebeurt. De index staat in de wachtstand. Er is een potentieel kopschouderpatroon waarneembaar. De rechterschouder wordt momenteel gevormd. De neklijn is nog niet doorbroken.  Onder de neklijn komt het startschot voor een nieuwe trend.

AEX25 Index

Bij de DAX zien we eenzelfde patroon. Afgelopen week was het zijwaarts.  Ook hier lijkt de index bezig met het maken van de rechterschouder.

 

DAX30 Perf Index

Wallsteet

De dow jones lijkt eindelijk klaar met het stijgingspatroon. De stijging was fel. 2.500 punten onafgebroken. Afgelopen week zagen we stilstand. De RSI draait inmiddels omlaag vanuit overbought standen. Ook hier kunnen we een klein kopschoudertoppatroon zien. Die groene stippellijn is dan het neklijntje.

DJ30 Industrial Avg Index

 

De nasdaq heeft het ook moeilijk om de stijging vast te houden. Het startschot van de draai is er nog niet echt.

NASDAQ100 Index

Ook bij de s&p500 zien we dat de stijgende wig is afgerond.  De daling moet nog op gang komen.

 

S&P500 Index

 

Naast de light en vip service, is optietrading een week geleden gestart met vermogensbeheer.

Wilt u optietrading eerst vrijblijvend 2 weken leren kennen? Maak dan gebruik van ons kennismakingsabonnement!

Kennismakingsaanbieding voor U!!

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort

info@optietrading.com