Beursbericht 19-4: Olieprijs schiet omhoog!

In het weekend werd er geen deal bereikt tussen de olieproducerende landen over het beperken van de olieproductie. Iran is pas net weer toegetreden tot de internationale handel en wil logischerwijs de olieproductie op een hoog peil houden. Wie had gedacht dat dit negatief zou uitpakken voor de olieprijs, heeft het mis.

Na een lagere start schoot de olieprijs omhoog. Aan het eind van de dag was de min van 5% omgezet naar een grote plus.

Brent Crude Oil Full0616 Future

De beurzen wereldwijd konden om die reden hun openingsverliezen wegwerken. De stijgende olieprijs gaf een kooplust aan beleggers. Alle indices konden dichtbij de hoogste koers van de dag eindigen.

Kopers zijn nog niet klaar. De stijgende wig kan weer een etage hoger worden gezet. De s&p500 is minder dan 2% verwijderd van een nieuwe hoogste koers ooit.

S&P500 Index

De start van de week was negatief. Het had er alle schijn van dat het gap van vorige week gedicht zou gaan worden. Niets was minder waar. Vanaf de start van de dag kwamen de kopers in actie waarmee het gap van vorige week open is gebleven bij de AEX. De stijging van de euro had geen invloed. De stijging van de olieprijs des te meer.

AEX25 Index

 

Wat kunnen we vandaag verwachten? 

Zolang de aex in het stijgend trendkaaltje zit, is de weg naar boven open. De onderkant van dit kanaal zal dus steun moeten geven. Daaronder mogen we aan gap-fill gaan denken. Dat is voor later deze week. De kopers zijn nog niet klaar. Wallstreet houdt de koopknop stevig vast!

De beurzen in Azië zijn vanochtend zeer sterk. De futures wallstreet volgen niet.

Gisteren nabeurs vielen de resultaten van netflix (nasdaq) en IBM (dow jones) tegen. Beide fondsen leverden in de nabeursveiling flink in.

Knipsel

Knipsel

 

De Europese beurzen kunnen hoger van start.

 

Knipsel

Knipsel

Wilt u ons een tijdje volgen? Neem nu een kennismakingsabonnement. Het verplicht u tot niets!

Kennismakingsaanbieding voor U!!

Rene vd Vondervoort