Update 20-4: weer harde krimpcijfers Japan

Het resultatenseizoen is in volle gang. De verwachtingen zijn laag gespannen. Gisteren kwam dow-fonds Goldman Sachs voorbeurs met de resultaten. Er werd een 40% lagere kwartaalwinst gerapporteerd. En de winst was 60% lager dan het jaar ervoor. Beleggers beloonden het aandeel voor deze resultaten met een koerswinst van 2.28%. 

IBM, ook een dow-fonds werd wel afgestraft voor de zwakke resultaten. Het aandeel leverde 5.5% in.  De dow jones kon toch in de plus sluiten. Dat lukte de nasdaq niet. De nasdaq eindigde 0.7% lager. Netflix werd afgestraft voor de zwakke resultaten. Het aandeel kelderde 12%. Intel rapporteerde nabeurs. Er gaan 12.000 mensen ontslagen worden. Ook werd de omzetverwachting voor het jaar 2016 verlaagd. Het aandeel leverde 2% in.

Eerder die dag hadden de Europese beurzen weer een uitstekende sessie. De jaartoppen werden scherper gezet. Akzo verraste de markt met prima resultaten en was met +5.28% de winnaar van de dag op het damrak. De AEX eindigde 1.25% hoger op 456.46 punten.

 

De markten

Na 5 jaar van daling zien we zilver een bodempatroon afronden. Gisteren steeg zilver opnieuw bijna 5%.

Ounce Silver USD

 

De stijging van olieprijs sinds het NO-DEAL lijkt te stoppen. We zien de prijs onder de stijgende trendlijn dalen.

Brent Crude Oil Full0616 Future

 

De AEX had gisteren opnieuw te maken met een openingsgap. Het gap werd (opnieuw) niet gedicht. Na een vliegende start werd de boel op slot gezet.

AEX25 Index

De kooplust bij de dax lijkt eveneens niet te stuiten. De RSI staat inmiddels op de hoogste stand van dit jaar. Overbought.

DAX30 Perf Index

 

Terwijl de dax nog 20% onder een all time high noteert, is de s&p500 daar slechts 1.5% van verwijderd. Het lijkt erop dat er koste wat kost nieuwe highs moeten komen op wallstreet voordat de draai start.

 

S&P500 Index

 

Vooruitblik vandaag

 

Japan presenteerde vanochtend de nieuwste im-en exportcijfers. Deze logen er niet om. De uitvoer daalde in maart met 6.8% ten opzichte van een jaar eerder. De invoer kelderde met 14.9%.

De dag na intel is het de beurt aan ASML om de resultaten te presenteren.  Waar intel terughoudend is, verhoogt ASML de omzetverwachtingen voor het komend kwartaal.

De futures noteren vanmorgen wat lager.

Knipsel

Concrete tips, verwachtingen en koersdoelen worden in de VIP-chat getoond. Wil je kennismaken met het nieuwe optietrading? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht je verder tot niets!

https://optietrading.com/2016/04/07/nieuwe-aanbieding-voor-u/

 

 

Rene vd Vondervoort