Update 21-4: Cijfers ASML vallen slecht

Het was een positieve sessie op de financiële markten gisteren. De AEX bleef achter bij de overige beurzen.  Boosdoener was AEX-zwaargewicht ASML die kwartaalresultaten presenteerde. Beleggers wisten niet zo goed wat ze ermee moesten. ASML opende lager, schoot vervolgens omhoog maar leverde uiteindelijk toch 4% in. De AEX eindigde de verder rustige sessie licht lager op 456.20 punten.  De beurzen op wallstreet konden hun toppen nog iets hoger zetten en eindigden licht hoger.

Het technisch plaatje van ASML is neutraal. Het aandeel zit al een jaar in een tradingrange.

 

chart

De indices

De daggrafiek van de aex laat de bewegingen van afgelopen jaar zien. Stijgngsgolven en dalingsgolven. De laatste golf is inmiddels 2.5e maand bezig. Op de weg omhoog zijn 3 gaps achtergelaten. Op een gegeven moment zal de index een poging tot gapfill gaan wagen. Voorlopig niet aan de orde.

AEX25 Index

 

Als we inzoomen naar de korte termijn, zien we dat de laatste dagen nauwelijks beweging is. Na het laatste gap van begin deze week zit de aex in een consolidatiefase. Wachtend op nieuwe impulsen. Nieuwe impulsen die vandaag kunnen komen. Vanmiddag is Mario Draghi (ECB) weer aan het woord. Dat zorgt meestal voor spektakel op de beurzen. Bij de laatste vergadering van een maand geleden was de intradaybeweging van de AEX 20 punten!

 

chart

 

Er is nog altijd geen vermoeidheid te zien op wallstreet. De S&p500 blijft dagelijks nieuwe toppen plaatsen en slechts een haartje verwijderd van de all time high van vorig jaar.  Het laatste uur gisteren zagen we winstnemingen. Een klein stapje terug om vandaag weer een nieuwe high te kunnen plaatsen? It aint over till its over.

 

S&P500 Index

 

Wereldwijd zien we steeds vaker dat het beleid van de ECB wordt afgekeurd. De huidige lage en zelfs negatieve rente is funest voor banken, pensioenfondsen en verzekeraars. Mario Draghi geeft bij iedere ECB-meeting aan dat zijn beleid echter wel werkt. Hij gaat om die reden door met zijn verruimingen. Gratis geld voor de banken. Het geld komt echter nauwelijks in de reële economie.

Verwachting vandaag

De ECB is dus weer aan zet vandaag. Vanmiddag om 13.45 uur is het rentebesluit. Om 14.30 uur de toelichting daarop.

De beurzen kunnen opgewekt van start.

Knipsel

Concrete tips, verwachtingen en koersdoelen worden in de VIP-chat getoond. Wil je kennismaken met het nieuwe optietrading? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht je verder tot niets!

Kennismaken

Rene vd Vondervoort