Update 22-4: Het venijn zit hem in de staart

Na een positieve ochtend, moesten de Europese beurzen in de middaghandel een stapje terug. De AEX zette in de morgen een nieuwe jaartop neer op 458 punten, maar eindigde 0.60% lager op 453.47 punten.

ECB liet de rente zoals verwacht ongemoeid. In de toelichting op dit besluit waarschuwde Draghi dat de inflatie de komende maanden weer negatief kan worden. Dit zal echter tijdelijk zijn want als de olieprijs blijft doorstijgen, zal de inflatie in 2017 en 2018 herstellen.

Wallstreet kende een rustige sessie waarbij de dow jones moeite had om de 18.000 punten vast te houden. Het slot was net onder deze psychologische grens. De Nasdaq eindigde vlak.

Het venijn zat hem gisteren in de staart. Na het slot van de handel op wallstreet kwam er weer een stortvloed aan kwartaalresultaten. Een paar opvallende namen:  VISA, MICROSOFT en GOOGLE. In de nabeurshandel was er veel verkoopdruk.

visa

msf

Knipsel

De markten 

AEX

Sinds de bodem van februari is er een langdurige stijging op alle beurzen. De stijging heeft de vorm van een stijgende wig. In de weg omhoog zijn er onderweg gaps geslagen. Gaps worden (bijna) altijd gedicht. Het kan soms wat langer duren. Geen haast hebben. De kopers weten telkens opnieuw een hogere top te plaatsen. Gisteren opnieuw. Het gapje van eerder deze week werd gisteren wel gedicht bij de AEX. Het volgende target omlaag is het gap van vorige week tussen 444 en 440. Dat punt is tevens de onderkant van deze wig.

 

AEX25 Index

S&P500

De trend van de s&p500 sinds de bodem van februari ziet u hieronder. 300 punten stijging van bodem tot top. Bijna onafgebroken. En bijna is een nieuwe all time high bereikt. Gisteren was het slot aan de onderkant an de wig. Een potentiële steun dus.

 

S&P500 Index

NASDAQ

Het patroon van de nasdaq is identiek aan dat van de s&p500. De index zit helemaal bovenin de trend. Er mag nu niets fout gaan. Iets zoals tegenvallende kwartaalresultaten…

 

NASDAQ100 Index

 

Verwachting vandaag

Door de zwakke nabeurshandel gisterenavond noteren de futures vanmorgen niet sterk. Met name de nasdaqfuture is zwak. De Europese beurzen zullen lager van start gaan. Maar we hebben nog de hele dag om steunaankopen te doen. Het weekslot zal wellicht meer duidelijkheid geven over het vervolg komende weken.

Knipsel

Wilt u optietrading leren kennen? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht u verder tot niets! Kijk op de homepage voor alle info!

Knipsel

Rene vd Vondervoort