Update 29-4: opnieuw een dollemansrit!

Het ene moment is slecht nieuws uit Japan of uit de V.S. aanleiding voor beleggers om hun stukken te verkopen, het andere moment is de stijging van de olie weer relevant om juist bullish naar de markten te kijken en even later is het weer de ontwikkeling van de YEN om je zorgen over te maken. Kortom: beleggers weten het even niet meer. Gisteren was weer zo’n dagje dat felle stijgingen en dito dalingen op de markten elkaar afwisselden. 

Het werd een echte dollemansrit op de markten. Na een eindsprintje wisten de Europese beurzen op het hoogste niveau van de dag af te sluiten. De AEX stond voor opening wallsltreet nog in het rood maar de slotstand was 0.43% hoger op 450.31 punten. Op wallstreet ging het in het laatste uur van de handel mis. De indices eindigden na een redelijke start ruim een procent lager.

 

wallstr

Nabeurs kwam er weer veel cijfergeweld. De meest opvallende waren LinkedIN en Amazon. De resultaten van beide nasdaqfondsen vielen zeer goed. Zie wat er in de nabeurshandel gebeurde.

amzlnk

Meest opvallende deze week is voor mij toch wel de koersontwikkeling van de Japanse beurs: de nikkei index. De Japanse regering is al een tijd bezig met het opkopen van aandelen. En deze week kwam het bericht dat er even niet nog meer gestimuleerd gaat worden. De nikkei-index krijgt om die reden klappen te verwerken. Vrije markt? Kapitalistisch systeem? In Japan bewijzen ze dat het wereldwijde systeem faalt. De rente is inmiddels negatief en de beleidsmakers weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen. Oja, rust uitstralen. Dat helpt.

 

dollaryen

 

De beurzen

 

AEX

De AEX startte zwak en was aan het begin van de handel bezig met het openstaande gap van 2 weken geleden te dichten. Ineens schoten de futures omhoog en de beurzen er dus achteraan.  Het gap is dus nog voor een deel opengebleven.

AEX25 Index

 

NASDAQ

 

De korte trend van de nasdaq is deze week gedraaid. Met een gap down. En dagelijks zien we lagere toppen en lagere bodems. Gisteren in het laatste uur van de handel was er opnieuw verkoopdruk.

 

NASDAQ100 Index

S&P500

Ook bij deze index zagen we gisteren aan het slot verkoopdruk. Ook hier zien we dat het toppatroon nog niet is afgerond. De index is bijna aanbeland bij het gap van 2 weken geleden.

S&P500 Index

Verwachting vandaag

 

Door de koersexplosies van wat nasdaqfondsen gisteren nabeurs, noteert de nasdaq-future met een grote plus. De nasdaq zal wat hoger openen. De futures hieronder geven lagere openingen aan voor de Europese beurzen.

Knipsel

Wilt u optietrading leren kennen? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht u verder tot niets! Kijk hier voor alle info!

abo optie

tot zo op de chat  en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort