Update 3-5: Sterke start van de maand mei!

Ondanks de dalende olieprijs en de verder aantrekkende euro zijn de beurzen in Europa en op wallstreet de maand mei prima begonnen. De ECB wil een lage euro. Gisteren bereikte de munt de hoogste stand sinds 24 augustus 2015. In Japan ging het wederom mis met een daling van opnieuw 3% voor de Nikkei index. 

OLIE

De olieprijs is al maanden hard aan het stijgen maar lijkt nu te toppen. Er is een kopschouder-toppatroontje te zien.

Brent Crude Oil Full0716 Future

EURO

De opmars van de euro lijkt niet te stuiten. Gisteren bereikte de munt het hoogste niveau sinds 24 augustus 2015. Die datum was de bodem voor de financiële markten van 2015. De afgelopen maanden lijkt het de markten niet meer te interesseren dat de euro stijgt. De markten stijgen mee.

USD

 

 

De beurzen

AEX

De AEX is uit de wig gevallen en er lijkt een toppatroon te staan. Gisteren was het een rustdag voor de AEX. Er was nauwelijks beweging. De AEX eindigde licht hoger en heeft de rust gevonden bij de 440-zone.

AEX25 Index

DAX

De koersontwikkeling bij de dax afgelopen maanden is natuurlijk ook sterk. Ook hier hebben we nu te maken met zware weerstand. Het stijgend trendkanaal bij de DAX is volledig in tact. Wel zien we sinds een week een duidelijke daling. Kritieke niveaus zijn niet nog niet doorbroken.

 

DAX30 Perf Index

S&P500

Een sterke dag gisteren voor de beurzen op wallstreet. De stijgende wig is dan wel neerwaarts doorbroken, maar een daling wil nog niet echt op gang komen. Belangrijke steun ligt er op 2035-2040 puntenzone; daaronder zien we een duidelijker beeld.

S&P500 Index

NASDAQ

Het grootste nasdaqfonds apple daalde gisteren voor de 8e dag op rij. Dat was in 20 jaar niet voorgekomen. De daling van apple weerhield de brede index er niet van om toch te plussen. Bijna 1% voor de nasdaq gisteren!

NASDAQ100 Index

 

Verwachting vandaag

De futures starten vandaag niet geanimeerd.  Een vlakke start voor de beurzen.

Knipsel

Wilt u de hele dag gratis de trends van de beurzen volgen, kijk dan hier

 

Wilt u optietrading leren kennen? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht u verder tot niets! Kijk hier voor alle info!

abo optie

tot zo op de chat  en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort