Update 4-5: Het feestje is afgelopen

Net als afgelopen vrijdag was er ook gisteren een kleine sell-off op de financiële markten. De lange stijgingsperiode heeft ervoor gezorgd dat op ongeveer alle beurzen afgeronde toppatronen zichtbaar zijn. De beurzen zijn kwetsbaar voor tegenvallers. Winstnemingen liggen op de loer. Wat kunnen we de komende periode verwachten? 

Het feestje op de beurzen lijkt voorlopig afgelopen. De euro is aan het bodemen wat niet goed is voor de markten. De olieprijs lijkt te toppen wat evenmin prettig is voor de bulls.

Het sentiment gisteren in 1 overzicht

Knipsel

 

De trends van de beurzen

AEX

We zien zowel bij de AEX als op wallstreet dat de stijgende trendkanalen verlaten zijn. De verkopers worden sterker. De laatste bodem lag rond 426-427 punten. Dat is het eerste neerwaartse target. Aan de bovenkant is de zone 440 de relevante weerstand.

AEX25 Index

Korte trend:

chart

 

S&P500

De eerste steun ligt bij de 2040.  We zien een schuin kopschouderpatroon (rode stippellijn) welke een grotere dalingsgolf voorspelt.

S&P500 Index

NASDAQ

Ook bij de nasdaq bekijken we het van dag tot dag. Stapje voor stapje. Sell the rally!

NASDAQ100 Index

Verwachting vandaag

AEX-zwaargewicht shell mag vandaag de resultaten presenteren. Het aandeel is afgelopen maanden sinds de bodem 25% gestegen, hand in hand met de stijging van de olieprijs. Shell geeft voor dit jaar nog een torenhoog dividend. Of ze dit met de structureel lage olieprijs kunnen volhouden is de grote vraag.

De start van de beurzen is  vandaag niet enthousiast. De koopwoede van afgelopen maanden maakt plaats voor realiteit. Pas op de plaats.

Wilt u optietrading leren kennen? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht u verder tot niets! Kijk hier voor alle info!

abo optie

tot zo op de chat  en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort