Update 6-5: De beurzen op Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag

De financiële markten waren gewoon geopend op Hemelvaartsdag. Die dag viel dit jaar samen met Bevrijdingsdag. Wat een feest overal! Op dergelijke dagen is er nauwelijks handel op de beurzen. De omzetten waren laag. Beleggers hadden wel wat beters te doen dan de markten te volgen. De handel was dun en de bewegingen klein. Hoe ziet het technisch plaatje van de indices er na gisteren uit? 

In deze update ziet u het beeld van de AEX, de S&P500 en van de technologiebeurs NASDAQ.

 

AEX

Na de eerdere verkoopsignalen (uit het stijgend trendkanaal en death cross) heeft de AEX  deze week steun gevonden bij 428 punten. Het herstel was er gisteren maar het was broos. De kracht ontbreekt om er iets positiefs in te kunnen zien. Boven 440 verbetert het beeld. Onder de 428 gaan we weer een trapje lager. Voor nu: consolidatie.

 

AEX25 Index

 

S&P500

Ook hier zien we de eerste verkoopsignalen opdoemen. Na de grote stijging van afgelopen maanden is de s&p500 uit het stijgend trendkanaal gevallen en is er bijna een death cross ontstaan. De eerste fibosteun heeft het echter nog gehouden. Van een trenddraai is dus eigenlijk nog nauwelijks sprake. Onder 2041 komt er een nieuw verkoopsignaal.

 

S&P500 Index

 

NASDAQ

Op de nasdaq is de draai wat duidelijker zichtbaar. Het lukte gisteren niet eens om in de plus te sluiten. We zien verder dat deze index moeite heeft met het huidige steunniveau.

 

NASDAQ100 Index

Verwachting  vandaag

Het maandelijkse banenrapport V.S. verschijnt vanmiddag om 14.30 uur . Afgelopen woensdag had loonstrookjesverwerker ADP het voorlopige rapport al gepresenteerd. Dat viel fors tegen.

Vanmorgen is AEX fonds Arcelor Mittal met resultaten gekomen. De zwakke staal-en aluminiumprijzen spelen het bedrijf al jaren parten. Er wordt nauwelijks nog winst gemaakt in de gehele sector.

De futures noteren vanmorgen licht lager. Na de opleving van gisteren is het vandaag afwachten of het banencijfer de burger weer moed kan geven. Trendmatig blijft het oppassen. De beren worden sterker. Steun-en weerstanden ziet u hierboven.

Knipsel

 

Wilt u het nieuwe optietrading leren kennen? Samen met ons traden? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht u verder tot niets! Kijk hier voor alle info!

abo optie

tot zo op de chat  en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort