Weekend update 7-5: (Cliché) Sell in may and go away!

De beurzen hadden een slechte start van de maand mei.  Op maandag bereikte de AEX de hoogste stand van de week op 441 punten, de laagste stand zagen we vrijdag op 426 punten  Het weekverlies van de aex bleef uiteindelijk beperkt tot 10 punten door een late rally op vrijdagmiddag. Het slot was op 431.32 punten. Het zwakke banenrapport van vrijdagmiddag liet wallstreet koud. Hoe staat het met de trends? Wat verwachten we voor komende week? 

Tot nu toe klopt de oude beurswijsheid aardig.  Sell in may and go away, but remember to come back in september! Vaak zijn de zomermaanden niet de beste maanden voor beleggers.

De AEX is 2 weken geleden uit de stijgende wig gevallen. We zagen dat al een paar keer eerder het afgelopen jaar. Telkens zagen we na de val uit een wig dat de AEX een stevige dalingsgolf startte. Dat maakt de kans groot dat het dit keer ook niet bij een kleine terugslag blijft. Wel zagen we dat de aex vrijdag duidelijk steun had gevonden. De verkopers zijn even klaar. Voor komende week mag een verder herstel verwacht worden. De grootte van dit herstel zal dan weer veel zeggen over het verdere verloop.

 

AEX25 Index

 

De DAX is in tegenstelling tot de AEX nog niet uit het trendkanaaltje gevallen. Na de banencijfers van vrijdag was er die uitbraak wel, maar door de snelle stijging aan het slot van de handel is dit nipt voorkomen. De DAX zal maandag meteen verder moeten stijgen, anders valt de index alsnog uit het kanaal.

 

DAX30 Perf Index

 

De s&p500 zit nog bijna helemaal bovenin de trend. Door de koersontwikkeling van afgelopen week lijkt het er wel op dat er hier een kopschouderpatroon aan het ontstaan is. Komende week zou dan de rechterschouder duidelijker zichtbaar in beeld kunnen komen. De steun van afgelopen vrijdag kan als neklijn gezien worden. Onder die neklijn (groene stippellijn) wordt het toppatroon bevestigd.

 

S&P500 Index

 

Verwachting komende week

De candle van vrijdag gaf een bodem aan. Dat maakt de kans groot dat de kopers nog niet klaar zijn. Het herstel komende week is belangrijk voor het vervolg. Blijft het een relatief klein herstel, dan mag er later komende week een hervatting van de dalingsgolf verwacht worden. Dit laatste lijkt meest waarschijnlijk.

 

Wilt u het nieuwe optietrading leren kennen? Samen met ons traden? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht u verder tot niets! Kijk hier voor alle info!

abo optie

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort