Update 11-5: Olie herstelt; beurzen plussen

Beleggers hadden er zin in gisteren. Het herstel van de olieprijs zorgde voor een positief sentiment op het damrak. De dalende eurokoers hielp daar ook bij. De cijfers van ING werden goed ontvangen.  Het aandeel behoorde samen met arcelor mittal tot de grootste stijgers en eindigde +2.65%. De AEX eindigde 1,09% hoger op 436.27 punten. Wallstreet nam dit positieve sentiment mee tot het eind van de sessie en pluste ruim 1.25%. 

 

Het marktbeeld van gisteren

Knipsel

Opvallend dat wallstreet de top van de dag pas in de avond neerzette (S&P500) terwijl de FTI dit in de ochtend deed.

 

De korte trends van de beurzen

AEX

De weerstand op 440 werd gisteren getest en te zwaar bevonden. Het stijgend trendkanaaltje is wel in tact gebleven. De range voor vandaag is 436-440. Onder dit stijgend kanaal mogen de beren weer.

AEX25 Index

 

DAX

De DAX is aanbeland bij weerstand. Lukt het om deze weerstand uit te nemen, dan is 10.300 de volgende horde. Onder het groene steunlijntje is het einde uptrend.

DAX30 Perf Index

S&P500

Er leek gisterenavond een koop-climax gaande. De S&P500 is inmiddels behoorlijk overbought. (RSI).

 

S&P500 Index

 

Verwachting vandaag

Vanmorgen was het de beurt aan AEX-fondsen ABN-AMRO en SBM om de resultaten te presenteren. De resultaten van gisteren (ING) vielen in een goede markt. Vanmorgen is de stemming bij de futures minder opgewekt.

 

Knipsel

 

Steunen/weerstanden; tips en koersdoelen is ledeninfo. Wilt een een paar weken met ons meelezen/chatten? Bekijk  hier  ons kennismakingsabonnement!

tot zo op de chat  en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort