Update 12-6: Onzekerheid overheerst

Blijven de Britten lid van de Europese Unie? Op 23 juni spreken Britse kiezers zich uit in een referendum.  Afgelopen dagen meldden steeds meer kenners dat het een catastrofe gaat worden als de Britten in meerderheid voor een Brexit gaan kiezen. De laatste peilingen laten zien dat de voor-en tegenstanders steeds dichter bij elkaar komen.  Beleggers houden niet van deze onzekerheid. Een verkoopgolf startte vrijdag. 

 

 

De INDEPENDENT meldt in haar laatste poll:

Knipsel

 

De financiële markten

AEX

Het patroon van de AEX geeft een aantal bearishe signalen die topvorming aanduiden

  • De AEX maakt al sinds de top van vorig jaar op 510 lagere toppen in de daggrafiek.
  • De AEX eindigde vrijdag onder de MA 20 en 50 met een grote rode candle. Verkoopdruk.
  • De AEX eindigde dichtbij het laagste punt van de week. Bearish.
  • Er staat een grote driehoek. Het slot vrijdag was onder die driehoek. De weg naar beneden lijkt hiermee ingeslagen.
  • Ook zien we een kopschouderparoontje. De neklijn daarvan ligt op ongeveer 428 punten. Als deze steun het begeeft hebben we een nieuw verkoopsignaal. (en koersdoel).

AEX25 Index

DAX

Ook de dax is met een lange rode candle uit de grote driehoek gevallen en tevens onder de MA 20 en 50 de week uit gegaan. De weg richting 9.000 punten ligt hiermee open.

DAX30 Perf Index

 

S&p500

Terwijl de Europese beurzen al lange tijd lagere toppen laten zien, blijven de beurzen op wallstreet er uitermate sterk bij liggen. TINA. Niets lijkt de S&p500 te kunnen stoppen. Er staat in de daggrafiek wel een grote wig, maar deze is nog niet neerwaarts doorbroken. Afgelopen vrijdag zagen we een rode verkoopcandle, maar deze index is nog niet onder belangrijke steun gevallen. Daar is dus meer voor nodig. De daggrafiek lijkt topperig, maar schijn kan bedriegen.

 

S&P500 Index

 

In de uurgrafiek van de s&p500 zagen we vrijdag wel een duidelijk verkoopsignaal. Deze steunlijn heeft het wel begeven. De weg naar beneden lijkt hiermee ook ingezet. Maar terughoudendheid is hier op zijn plaats. We hebben afgelopen jaar gezien dat iedere dalingsgolf in de kiem werd gesmoord en de index snel weer richting all time high wilde koersen. Voor nu dus een poging tot topvorming. Komende dagen weten we of het bevestigd zal gaan worden.

 

S&P500 Index

 

Verwachting komende week:

De verkopers lijken het stokje over te nemen van de kopers. Er zijn afgelopen week nieuwe bearishe signalen bijgekomen op veel indices. Het is een sentimentsgedreven markt. Beleggers houden niet van onzekerheid en niets wijst er momenteel op dat aan deze onzekerheid op korte termijn een einde gaat komen. Wellicht kan Yellen aanstaande woensdag duidelijkheid scheppen over het rentebeleid van de V.S. Want ook daar staan nog veel vraagtekens.

We volgen de beurzen op de voet en bekijken van dag tot dag hoe we het beste met de huidige situatie om kunnen gaan. Dit alles wordt besproken op de VIP-chat van optietrading. Wil je een tijdje vrijblijvend meekijken en al onze trades volgen? Kijk dan hier

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort