Update 11-9: Bulls worden teruggefloten. Watch this!

Aan de lange rustperiode op de financiële markten is een abrupt einde gekomen.  Beleggers zijn al jaren verslaafd aan stimuleringsmaatregelingen en willen bij elke ECB-meeting horen van Draghi dat hij nog meer gaat stimuleren.  Het was schrikken  dat de ECB dit keer niet leverde. De handelsweek is voor veel beleggers geëindigd met een kater.  Afgelopen vrijdagavond gebeurde er iets op wallstreet wat de bulls hard teruggefloten heeft. 

 

De paniekbarometer VIX is wakker geschud en schoot vrijdagavond omhoog om de dag eindigen met een plus van 40%.

vix

 

Hieronder ziet u de trends van de beurzen die we volgen

AEX en DAX 

Afgelopen maandag werden de jaartoppen nog aangescherpt. De bulls werden echter op het verkeerde been gezet want die nieuwe high bleek geen koopsignaal. Het werd later in de week een overduidelijk verkoopsignaal.

In de daggrafiek zijn de indices met een grote verkoopcandle uit het stijgend wigpatroon gevallen. Een bearishe trendomkeer. Einde stijging.

 

aex25-index

DAX

dax30-perf-index

Op wallstreet zien we dat de toppatronen op alle indices bevestigd worden. Vrijdagavond maakt de grote rode candle een eind aan de relatief rustige periode. In een paar uur tijd werd de stijging van de hele maand ervoor teruggedraaid.

Dow Jones

S&P500

sp500-index

Nasdaq100

nasdaq100-index

 

Wat kunnen we verwachten voor de komende weken en maanden?

Het heeft er alle schijn van dat in de V.S. net als in verkiezingsjaren 2000 en 2008 nu ook in 2016 de TOP begin september is gevallen. Bovenstaande grafieken laten afgeronde toppatronen zien. Er mag de komende weken en maanden veel meer dalingen verwacht worden op alle beurzen.  Concrete posities worden de hele dag besproken in onze gezellige en leerzame CHAT Wil je een paar weken of maanden met ons meedoen? kijk dan HIER voor alle info!

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort