Update 13-9: Bulls zijn nog niet verslagen

De klap aan het begin van de sessie kwam hard aan. De Europese beurzen openden onder de stijgende wig met een gap-down. Onder aanvoering van een stijgende olieprijs wisten de beurzen zich in de loop van de sessie echter prima te herstellen. Voor de Europese beurzen was het echter (nog) niet genoeg om het gap te dichten. Maar kijk eens naar de veerkracht op wallstreet! 

AEX en DAX

 

Beide indices zijn onder de wig gekomen en hebben een gap opengelaten. De bulls weten dus vandaag meteen wat ze moeten doen. Het gat dichten.

 

aex25-index

 

dax30-perf-index

Op wallstreet zien we dat de grote rode candle van vrijdag bijna geheel is teruggedraaid. De daling is in de kiem gesmoord. De paniek van vrijdag is de handelsdag erna weer snel vergeten. Never happened.

S&P500 

sp500-index

 

NASDAQ

 

nasdaq100-index

 

Wat kunnen we verwachten voor de komende weken en maanden?

Het heeft er alle schijn van dat in de V.S. net als in verkiezingsjaren 2000 en 2008 nu ook in 2016 de TOP begin september is gevallen. De bulls geven zich echter nog niet gewonnen. De beweeglijkheid is in ieder geval terug op de markten! Van euforie naar angst en snel weer terug!

Concrete posities worden de hele dag besproken in onze gezellige en leerzame CHAT Wil je een paar weken of maanden met ons meedoen? kijk dan HIER voor alle info!

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort