Update 21-9: Nieuwe impulsen nodig!

De week is rustig begonnen op de financiële markten. Voorafgaande aan rentebesluiten van de FED en de Bank of Japan van vandaag konden de beurzen afgelopen dagen herstellen van de daling van de weken ervoor. Omzetten zijn laag, iedereen wacht op de nieuwe noodzakelijke impulsen. Vanmorgen is het de beurt aan Abe, Vanavond mag Yellen de markten geruststellen. 

De Bank of Japan heeft zojuist het nodige gedaan om de beurzen in Japan omhoog te laten gaan.  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/26648721/__BoJ_scherpt_monetair_beleid_aan__.html

 

De trends van de beurzen

AEX

Na de bodemvorming van eind vorige week zien we deze week een stijgend trendkanaaltje. Het gaat allemaal niet van harte. Het is niet eens gelukt om het gap van vorige week te dichten. Er zijn nieuwe impulsen nodig voor een verdere stijging. Komen die impulsen niet, dan gaan we later deze week nieuwe lows opzoeken.

 

aex25-index

 

DAX

Ook bij de dax zien we een stijgend trendkanaaltje na de daling van de weken ervoor. Ook hier ontbreekt de kracht om verder te stijgen. Nieuwe impulsen gewenst en noodzakelijk voor de bulls!

 

dax30-perf-index

S&P500

De bulls hebben de kracht (nog) niet om de indices weer in positief vaarwater te brengen. De beleidsmakers komen vandaag als geroepen. Hun taak is duidelijk. The show must go on!

sp500-index

De agenda van vandaag ziet u  HIER

De futures hebben er vanmorgen alvast zin in

 

knipsel

 

De service optietrading

Concrete posities worden de hele dag besproken in onze gezellige en leerzame chat   Bij optietrading is er de keuze om onze tips zelf uit te voeren(VIP) of het aan ons ver te laten(BEHEER). Wil je eens in onze keuken kijken hoe we dat doen? kijk dan HIER voor alle info!

Een goede handelsdag!

 

Rene vd Vondervoort