Update 23-9: Stevige rebound; Nasdaq zet nieuwe HIGH

De beurzen hebben er weer zin in! Na een rustige start van de week konden de computers na de woorden van Yellen opnieuw los! De daling van afgelopen weken is grotendeels teruggedraaid bij de Europese beurzen. Op wallstreet lukte het de nasdaq zelfs om nieuwe hoogste koersen ooit te plaatsen. De FANG-aandelen zijn nog altijd gewild. Amazon en google konden voor het eerst in hun bestaan een slotkoers boven de $800 neerzetten. Indrukwekkend! 

FANG staat voor: Facebook, Amazon, Netflix en Google. De hoogvliegers op de nasdaq. Apple hoort daar eigenlijk ook bij. Dan krijg je FAANG.

Deze nasdaqfondsen hebben stuk voor stuk uitzonderlijk goed gepresteerd sinds de introductie en trekken al jaren de kar op de nasdaq. Op netflix na noteren deze aandelen allemaal op of dicht bij hun hoogste koers ooit.

FACEBOOK

facebook-inc

AMAZON

amazon-com-inc

APPLE 

apple-inc

NETFLIX

netflix-inc

GOOGLE 

alphabet-inc-class-a

 

De nasdaq zelf is afgelopen maanden boven de toppen van het jaar 2000 uitgebroken. De weg naar boven lijkt open te liggen. Heaven must be waiting!

 

nasdaq-composite-index

 

De Europese beurzen doen het wat rustiger aan. Maar kregen het ook op de heupen nadat Yellen aankondigde dat er nog geen renteverhoging kwam.

AEX

De aex kende gisteren een loodrechte stijging. De RSI staat inmiddels weer net zo hoog als bij de top op 466 punten.

aex25-index

DAX

Net als bij de AEX lukte het de dax nog niet om hogere toppen te plaatsen. Ook hier lijkt een nieuwe aanloop noodzakelijk. De RSI geeft aan dat het eerst wat terug moet. Want overbought.

 

dax30-perf-index

S&P500

Na de woorden van Yellen zit de vaart er weer in bij de S&P500. Deze index heeft 2 gaps open staan en dit zou een ”island reversal” bodempatroon kunnen zijn. Dan moet de index wel doorstijgen vanaf hier. De RSI staat ook hier overbought. Het is onzeker of  deze reversal het houdt.

 

sp500-index

 

Conclusie:

Geen vuiltje aan de lucht bij de nasdaqfondsen. Na wat haperingen soms wordt de weg naar boven steeds opnieuw opgezocht. De stijging sinds de bodem van 2009 is indrukwekkend. The show must go on!

Voor de Europese beurzen lijkt het erop dat er lagere toppen geplaatst worden. Maar als een dag als gisteren zich komende week opnieuw voordoet, dan gaan de Europese beurzen ook hogere toppen plaatsen. De De cyclus die in 2009 is gestart, is nog altijd niet over.

Rene vd Vondervoort