Update 5-10: Een eng berichtje van de ECB

Afgelopen handelsdagen waren sterk. De uptrends voor de Europese beurzen zijn in tact gebleven. Het venijn zat hem gisteren in de staart. Na het slot van de Europese beurzen verscheen een eng berichtje van de ECB wat de stemming deed omslaan. Zilver, goud en de olieprijs begonnen behoorlijk te dalen. De Amerikaanse beurzen konden het ook niet droog houden. De bulls moeten vandaag aan de slag om de positieve trends vast te houden!

De ECB zal zijn obligatieopkopen ter waarde van 80 miljard per maand mogelijk een maand eerder terugschroeven dan het geplande einde van het programma in maart 2017, meldde persbureau Bloomberg op basis van uitspraken van functionarissen bij de ECB.  Beleggers schrokken ervan. De beurzen op wallstreet hielden het niet droog.

Grondstoffen

Zilver en goud kregen harde klappen. Het stijgend trendkanaal wat al heel 2016 stond, krijgt het moeilijk.

 

ounce-gold-usd

 

ounce-silver-usd

 

AEX

We zien het steile trendkanaaltje bij de AEX. De bulls zullen aan de bak moeten om deze stijging ook vandaag voort te zetten. Lukt het niet, dan hebben we te maken met een trenddraai.

 

aex25-index

S&P500

Die trenddraai startte gisterenavond op wallstreet. De s&p500 had het moeilijk om de stijging vast te houden. Een draai lijkt er aan te komen.

 

sp500-index

 

Klik hier voor de agenda van vandaag

 

De service optietrading

Concrete posities worden de hele dag besproken in onze gezellige en leerzame chat.   Bij optietrading is er de keuze om onze tips zelf uit te voeren (VIP) of het aan ons ver te laten (BEHEER). Wil je eens in onze keuken kijken hoe we dat doen? kijk dan HIER voor alle info!

Een goede handelsdag!

 

Rene vd Vondervoort