Update 24-10: Daling van de euro redt Europese beurzen

De daling van de euro redt Europese beurzen. Het sentiment op wallstreet is afgelopen week wat minder euforisch geweest dan in Europa. Het cijferseizoen is in volle gang.  Niet alles wordt positief ontvangen maar een echte trigger om significante veranderingen te krijgen hebben we nergens gezien.

De Euro 

De euro had een slechte week. De markten weten dat Clinton de verkiezingen gaat winnen en dat daarmee de weg open wordt gezet voor een renteverhoging in de V.S. in december. De dollar steeg de hele week De euro is onderweg naar het laagste niveau van dit jaar.

 

usd

 

De olie

De trend van de olie is sinds de bodem van begin dit jaar positief. Afgelopen week was het een zijwaarts weekje voor de olieprijs, maar de trend is nog duidelijk stijgende.

 

brent-crude-oil-full1216-future

 

De paniekbarometer VIX 

Onderstaande grafiek is de paniekbarometer vix. Maar dan specifiek gericht op de AEX.  De VAEX dus. Kleine broertje van de VIX. Deze grafiek laat zien dat er een paar keer per jaar wat onrust is. En sinds de BreXit paniekprikker van juni is er alle rust. De vix staat op een laag niveau. Opties zijn goedkoop. Het wordt weer tijd voor een wake up call.

 

aex-volat-index

De financiële markten

Afgelopen maanden zagen we de indices wat op en neer stuiteren. Maar geen enkele beweging zet zich echt door. De AEX zit gevangen tussen de 440 en 460 punten. De laatste weken zien we een stijgende wig die nog niet neerwaarts is doorbroken.

aex25-index

 

En hier is het verloop van afgelopen week van de AEX.  Een krakje gedurende de dag wordt in de kiem gesmoord en per direct teruggedraaid. Iedere dag een hoger topje. Het resultaat was +7 punten deze expiratieweek.

aex deze week

 

Het patroon van de dax is identiek aan dat van de AEX.

 

dax30-perf-index

 

De Amerikaanse beurzen zijn de laatste weken duidelijk minder enthousiast dan de Europese beurzen. De dure dollar is prima voor Europa, maar voor de V.S. werkt dat natuurlijk net andersom.  Sinds de top van augustus maakt de s&p500 steeds lagere toppen. Afgelopen week kwam daar een lagere bodem bij.

sp500-index

 

Van een lagere bodem is bij de nasdaq geen sprake. Er zijn tot nu toe wat positieve verrassingen gekomen bij de presentatie van de cijfers. Het sentiment bij de nasdaq is duidelijk beter dan bij de dow jones of de s&p500.

nasdaq100-index

Klik hier voor de agenda van vandaag

 

De service optietrading

De financiële markten en individuele aandelen bespreken we dagelijks in onze gezellige en leerzame chat.  Inzage in onze portefeuilles met de concrete posities is voor betalende leden.   Bij optietrading is er de keuze om onze tips zelf uit te voeren (VIP) of het aan ons over te laten (BEHEER). Wil je eens in onze keuken kijken hoe we dat doen? kijk dan HIER voor alle info!

Heeft u onze herfstaanbieding al gelezen? 

Een goede handelsweek!