Update 31-10: Deze verkiezingssoap kent alleen verliezers

Het venijn zat hem afgelopen week in de staart op de financiële markten. Vlak voor het slot kregen de Amerikaanse beurzen een tegenvaller te verwerken. Vrijdagavond kondigde de FBI aan het onderzoek naar de mails van Clinton te heropenen.  Deze mededeling kon het Clinton-kamp niet gebruiken. Democraten en Republikeinen zijn tot het bot verdeeld. Deze verkiezingssoap kent alleen verliezers. 

Het laatste nieuws over de verkiezingen in de VS kunt u hier volgen 

Wallstreet gaat er al lang van uit dat Clinton de verkiezingen gaat winnen.  Haar voorsprong in de peiling is groot. Niet meer in te halen door Trump.  Maar het besturen van een land waarbij de partijen zo diep verdeeld zijn zal een hels karwei worden, zo niet onmogelijk. Dat is zorg voor later. Succes en sterkte ermee!

 

De financiële markten

De beweeglijkheid in markten begint wat op te lopen. De paniekgraadmeter VIX ging afgelopen week iedere dag  omhoog.

Paniekbarometer VIX

Valuta

De euro kende een zwakke week. Maar tegen het eind van de handel kwam er een grote koopcandle. Poging tot bodemvorming bij de euro.

 

euro-dollar

 

De beurzen

AEX

Na de top van september op 466 punten, zette de aex afgelopen week een lagere top neer op 463 punten.  Vrijdagmorgen werd een laagste punt van de week bereikt op 449 punten. Het weekslot was na een rally op vrijdagmiddag op 455 punten.  De markt zit dichtbij een ”beslissingspunt”.

aex25-index

DAX

Sinds de bodem van februari dit jaar heeft de dax te maken met een patroon van hogere bodems en hogere toppen. Het is afgelopen maand wel moeilijk gebleken om een hogere top te plaatsen. De Fibo-weerstand op 10.800 doet steeds haar werk.  De laatste 2-3 maanden is het verloop zijwaarts. Weinig trendmatigheid.

dax30-perf-index

Wallsteeet

De beurzen laten al maanden rust zien. De bewegingen zijn klein. De dow jones komt nog nauwelijks van haar plek. Wachtend op nieuwe impulsen.

 

dj30-industrial-avg-index

 

 

De nasdaq heeft moeite om het hoge niveau vast te houden. Het stijgend trendkanaal na juni is ontstaan is ten einde. Topvorming.

 

nasdaq100-index

Ook bij de s&p500 zie je topvorming. De index heeft het moeilijk om in het kanaal te blijven. Van een krachtige uitbraak down is echter geen sprake. We zien wat lagere toppen, maar nog geen lagere bodems.

 

sp500-index

Klik hier voor de agenda van vandaag

 

De service optietrading

De financiële markten en individuele aandelen bespreken we dagelijks in onze gezellige en leerzame chat.  Inzage in onze portefeuilles met de concrete posities is voor betalende leden. Bij optietrading is er de keuze om onze tips zelf uit te voeren (VIP) of het aan ons over te laten (BEHEER). Wil je eens in onze keuken kijken hoe we dat doen? kijk dan HIER voor alle info!

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort