Update 2-11: De angst onder beleggers slaat toe!

Het leek een gelopen race. Alles koek en ei. Hillary for President! Maar het pakt ineens anders uit. De laatste peilingen voorspellen nu een nek-aan-nekrace. En daar zijn de beleggers niet blij mee. De Fear & Greed Index slaat uit naar Extreme Fear. De gedachte dat Donald Trump straks de nieuwe wereldleider is geeft de financiële wereld een wake-up call. De angst onder beleggers slaat toe! 

CNN heeft een index ontwikkeld die de angst en hebzucht onder beleggers meet.  Daarvoor wordt een zestal variabelen gebruikt zoals de call-put ratio en en de market volatility. Hieruit ontstaat dan de Fear en Greed index.  Sinds gisteren slaat deze index uit naar extreme fear.

 

fear & Greed Index

 

Beleggers schrikken wakker. De paniekbarometer VIX slaat naar boven uit en pluste gisteren bijna 9%.

 

paniekbarometer vix

 

De financiële markten

AEX

De AEX had gisteren een grote rode candle. Er was veel verkoopdruk gedurende de dag. Saved by the bell. Om 17.30 uur stond de aex precies aan de onderkant van het stijgend trendkanaal.

aex25-index

De Amerikaanse beurzen daalden in de avonduren verder. De S&p500 viel met kracht uit de stijgende wig. Een bearishe ontwikkeling.

 

sp500-index

De nasdaq kende eveneens een zwakke dag. De verkoopdruk neemt toe nu de index uit het stijgend kanaal is gevallen.

nasdaq100-index

Vandaag is het rentebesluit van de FED. Niemand verwacht dat de FED nu iets aan de rente gaat doen. Dit wordt bewaard voor na de verkiezingen. Opvallend is de bodemvorming van de euro tegenover de dollar de laatste dagen.

 

euro dollar

 

Klik hier voor de agenda van vandaag

De service optietrading

De financiële markten en individuele aandelen bespreken we dagelijks in onze gezellige en leerzame chat.  Inzage in onze portefeuilles met de concrete posities is voor betalende leden. Bij optietrading is er de keuze om onze tips zelf uit te voeren (VIP) of het aan ons over te laten (BEHEER). Wil je eens in onze keuken kijken hoe we dat doen? kijk dan HIER voor alle info!

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort