Update 4-11: Venijnige verkoopgolf

Er is een venijnige verkoopgolf gaande op de financiële markten. Beleggers vertrouwen het zaakje niet meer. Dag in dag uit eindigen de indices met verliezen. Belangrijke steunniveau’s worden getest. De rente loopt weer gestaag op. Goud en zilver bodemen. Hoe loopt dit af? 

We beginnen deze update weer met de fear & Greed index.  De index slaat uit naar extreme fear.

fear&Greed index

 

We zien ook de paniekbarometer van de AEX oplopen. De laatste grote piek in de VAEX was eind juni tijdens het BreXit referendum.

 

VAEX aex-volatility-index

Valuta

De euro bodemt tegenover de dollar. Weerstand nadert. Boven de 1.12 ligt de weg naar boven open. Zo ver is het nog niet. De kracht om naar boven uit te breken is er nog niet.  Wellicht na de verkiezingen komende week.

euro-dollar

Rente

In juli zagen we de bodem van de lange rente. Sindsdien zijn de obligatiekoersen aan het zakken. De rentes zijn duidelijk aan het oplopen. We zien steeds minder negatieve rentes.

10y-tnote-full1216-future

 Olie

Sinds de bodem van begin dit jaar zat de olie in een stijgend trendkanaal. Dit kanaal is neerwaarts verlaten. De gesloten oliedeal ten spijt. De stijging van de olieprijs lijkt klaar.

brent-crude-oil-full1216-future

Goud en Zilver

Deze edelmetalen maken een come-back. Beleggers zoeken even de traditionele veilige haven op. Of dit de start van een grote rally zal worden, is nog afwachten.

 

ounce-gold-usd

ounce-silver-usd

 

 

De financiële markten

AEX

Sinds de top en de lagere top zien we dat het stijgend trendkanaal nog net in tact is gebleven. De AEX nadert steun. Bij 438 punten ligt een belangrijk fibo-steunniveau. Daaronder is het zwaai zwaai.

aex25-index

 

S&p500

Alle hens aan dek! Belangrijke steun heeft het al begeven. De index is 8 dagen achter elkaar lager gesloten. Dat is een zeldzaamheid. Even lucht happen lijkt logisch. De RSI staat oversold. Trendmatig is deze index een sell!

sp500-index

 

De beurzen eindigden gisteren dichtbij het laagste punt van de dag. De verkoopdruk heeft de hele week aangehouden en is nog niet klaar. Vandaag verschijnt het nieuwe banenrapport van de V.S. Dit kan nog voor extra bewegingen zorgen vandaag!

 

Klik hier voor de agenda van vandaag

De service optietrading

De financiële markten en individuele aandelen bespreken we dagelijks in onze gezellige en leerzame chat.  Inzage in onze portefeuilles met de concrete posities is voor betalende leden.

Bij optietrading is er de keuze om onze tips zelf uit te voeren (VIP) of het aan ons over te laten (BEHEER). Wil je eens in onze keuken kijken hoe we dat doen? kijk dan HIER voor alle info!

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort