Stilte voor de storm op de financiële markten

De kamikaze bewegingen op de markten na de verkiezingsuitslag in de V.S.  maakte de afgelopen week plaats voor berusting. Beurzen kwamen nauwelijks van hun plek. Beleggers weten het even niet meer. De AEX zocht de hele week de 450 puntengrens op. Het slot was ook op dat niveau. Stilte voor de storm op de financiële markten. 

Komende week is het een verkorte handelsweek voor wallstreet. Donderdag zijn de beurzen gesloten in verband met Thanksgiving en de vrijdag erna is het traditioneel Black Friday. De dag na thanksgiving zijn de beurzen op wallstreet slechts een halve dag open.

Rente

Op de rentemarkten is het onrustig. De lange rente is enorm aan het stijgen sinds de overwinning van Trump. De eerste banken verhogen inmiddels de hypotheekrente. Obligatiekoersen kelderen.

10y-tnote-full1216-future

Olie

De olie mist de laatste maanden de kracht om verder te stijgen. We zien een top en een lagere top. Niet echt bullish.

 

mini-crude-oil-full0117-future

 

Goud

Goud en zilver maakten in eerste instantie een grote spike-up op de verkiezingsdag. De beurzen kelderden: goud en zilver vlogen omhoog. Het was echter van korte duur want de grafiek hieronder laat zien dat het goud (en zilver) sindsdien aan het vallen is.

ounce-gold-usd

Valuta

De euro daalt de afgelopen 2 weken onafgebroken ten opzichte van de dollar en staat inmiddels op het niveau van een jaar geleden. De RSI (onder de grafiek) staat inmiddels zwaar oversold. De hoogste tijd voor een (stevige) rebound.

 

Euro dollar

 

De financiële markten

De weekgrafiek van de aex laat zien dat we sinds de top op 510 van 2015 te maken hebben met lagere toppen. En sinds de bodem van februari dit jaar met hogere bodems. Er was 2 weken geleden (op Trump-day) even een neerwaartse uitbraak uit deze driehoek (de voorlaatste candle) maar een giga koopoffensief voorkwam dat het doorzette. In de kiem gesmoord. Sindsdien gebeurt er niet veel meer op de beurzen.

 

aex25-index

De AEX tikte de afgelopen week iedere dag de 450 punten aan. Kwam er niet los van. De DAX deed de hele week hetzelfde met de 10.700 puntengrens.

 

aex25-index

 

dax30-perf-index

Tenslotte zien we de uurgrafiek van de s&p500 future. De grote daling op verkiezingsdag is diezelfde dag teruggedraaid. Sindsdien is er alle rust. Stilte voor de storm.

mini-sp500-full1216-future

De service optietrading

De financiële markten en individuele aandelen bespreken we dagelijks in onze gezellige en leerzame chat.  Inzage in onze portefeuilles met de concrete posities is voor betalende leden.

Bij optietrading is er de keuze om onze tips zelf uit te voeren (VIP) of het aan ons over te laten (BEHEER). Wil je eens in onze keuken kijken hoe we dat doen? mail even naar info@optietrading.com

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort