Eindelijk een renteverhoging in 2016!

Een jaar geleden verhoogde de FED de Amerikaanse rente voor het eerst in 9 jaar. Met de belofte dat er in 2016 drie tot vier renteverhogingen zouden volgen. Gedurende dit jaar werd die belofte gebroken. De FED zag telkens opnieuw onzekerheden. Aanstaande woensdag gaat het dan toch gebeuren. Voor het eerst dit jaar. 100% van de analisten verwacht dit. Dus gebeurt het. Er komt eindelijk een renteverhoging in 2016! 

Terughoudendheid maakt plaats voor euforie

Tijdens de verkiezingscampagne haalde Trump uit naar de FED en wilde er het liefste van af. Sinds zijn overwinning zijn veel beloftes van hem verdwenen. De paniek op de financiële markten direct na zijn overwinning, was van korte duur. Binnen 1 dag had hij de markten waar hij ze hebben wilde. Inmiddels haalt hij de ene na de andere ex-Goldman Sachs-bankier in huis om zijn nieuwe beleid vorm te gaan geven. Wallstreet heeft Trump omarmd. De onzekerheden waar Yellen het hele jaar over sprak zijn verdwenen, de rente kan stapsgewijs omhoog.

 

De angst die heerste bij de markten is omgeslagen naar extreme hebzucht.

 

feargreed

Sinds Trump heeft gewonnen zetten de beurzen wereldwijd grote sprongen voorwaarts. Wallstreet stijgt onophoudelijk met dagelijks nieuwe hoogste koersen ooit.  Beleggers hebben haast!

 

dj30-industrial-avg-index

 

Wilt u dagelijks alle grafieken/trends volgen? Kijk dan hier 

Komende week staat dus in het teken van de eerste renteverhoging van de FED van dit jaar. Ook hebben we te maken met de grootste optie-expiratie van het jaar.

De dagelijkse agenda met alle beursnieuws vindt u hier. 

 

Gaat de stijging op de beurzen verder? Of hebben we het wel ongeveer gehad? Wilt u een tijdje met ons meelezen in de chat? Lees dan dit even! 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort