Beleggers geven Trump het voordeel van de twijfel

Afgelopen week gebeurde er wederom helemaal niks op de financiële markten.  De AEX noteert al sinds het begin dit jaar tussen de 480 en 490 punten. De s&p500 laat de langste periode ooit zien waarbij er geen daling van 1% op een dag te zien is.  De paniekbarometer VIX blijft op een zeer laag niveau hangen. Beleggers geven president Trump nog altijd het voordeel van de twijfel. Alle indices blijven dicht bij de toppen hangen. Slaapverwekkend. What’s next? 

Rust op de markten is volledig terug.

De paniekbarometer VIX geeft de rust/onrust weer op de beurzen. En daarmee de prijzen van opties. Hoe lager deze index, hoe goedkoper opties zijn. In periodes van onrust zijn opties relatief duur. We zagen deze VIX oplopen in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Er was wat angst dat Trump zou winnen. Na de verkiezingen was die angst weg. Het was een zekerheidje geworden. Opluchting bij beleggers. Sindsdien is de volledige rust er. Met als gevolg dat opties extreem goedkoop zijn geworden. Eind goed, al goed.

De rally op de beurzen startte direct na de overwinning van Trump. Deze rally is op wallstreet nog altijd gaande. Al zien we ook hier afgelopen weken duidelijk vermoeidheidsverschijnselen. Maar van een draai is het nog nergens gekomen.

Hieronder ziet u de daggrafiek van de technologiebeurs nasdaq.

Het toppatroon lijkt zo goed als klaar.

De korte trend van de AEX

 

Wilt u doorlopend gratis de trends van veel beurzen volgen? Kijk dan HIER   (grafieken verversen automatisch)

Wilt u een de service optietrading beter leren kennen? Bekijk de abonnementenpagina! 

In onze drukbezochte chatruimte bespreken we tijdens beursdagen de relevante zaken. Voor een paar euro per dag kunt een een tijdje meekijken / traden en al uw vragen stellen.

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort