De financiële markten blijven dichtbij de toppen

De eerste handelsmaand van 2017 zit er alweer op. Afgelopen maand werd gekenmerkt door een lange zijwaartse beweging op de meeste beurzen. Sommige indices hadden zelfs de langste zijwaartse beweging ooit! De AEX noteerde 6 weken binnen de smalle range 480-490 punten. De afsluiting van de maand was een anti-climax: de aex eindigde onder deze range en zelfs op het laagste punt van de maand op 476.71 punten. 

De wereldleider Donald Trump

Onze nieuwe wereldleider zit boordevol plannen en hij laat er geen gras over groeien. Als een kind zo blij ondertekent hij dagelijks decreten, om het beleid van Obama zo snel mogelijk terug te draaien. Steeds meer regeringen maar ook gewone burgers in de VS en ver daarbuiten beginnen zich  zorgen te maken op de manier waarop Trump zaken aanpakt. The Donald doesn’t care.  Unstoppable. Europa maakt zich zorgen

 

De beurzen

De maandenlange Trump-euforie is wel zo’n beetje ten einde gekomen. Trump heeft de beurzen op wallstreet nieuwe all time highs bezorgd. Of in ieder geval: zo brengt hij het.  Het resultatenseizoen is in volle gang. Bij de zwaargewichten binnen de AEX viel ASML mee en vielen de cijfers van UNILEVER tegen. Later deze week krijgen we nog de resultaten van SHELL en ING

 

AEX

De AEX is afgelopen dagen uit de zone 480-490 gevallen. Het slot was precies op de MA 50. Een potentieel steunpunt. Het zou een sterk teken zijn als de MA 50 blijvend steun gaat geven. In dit scenario gaan we binnenkort de 500++ opzoeken. Lukt het niet om steun te behouden bij de MA 50, dan ligt de weg richting 460 open.

 

Nasdaq

De trend in de nasdaq is ijzersterk. Gisteren nabeurs verraste apple met de resultaten. Het aandeel ging in de nabeurshandel 4% hoger. De trend van de nasdaq is nog altijd omhoog. Eveneens unstoppable.

Nabeurs kwam facebook met resultaten.

Via deze link ziet u de resultaten.

Aanvulling 2-2:

 

Yellen heeft gisterenavond zoals verwacht niets met de rente gedaan.  Nabeurs werden de gepresenteerde kwartaalcijfers per saldo niet goed ontvangen.

S&p500

 

De dagelijkse agenda ziet u HIER

Aanvulling 5-2:

De laatste dagen zien we een groot verschil tussen de trend van de AEX en de trend van de DAX.  De financials en shell hadden een sterke week en dat weegt in de AEX veel sterker door dan in de DAX.

Per saldo is de aex de week geëindigd waar het de week startte.

De DAX had wel per saldo wel een negatieve beursweek en eindigde 1.4% lager dan het slot van de week ervoor.

De beurzen op wallstreet hadden een sterke eindsprint. De dow jones noteert weer boven de 20.000 punten. De euro is aan het bodemen ten opzichte van de dollar. Klik hier voor veel meer grafieken.

 

Wilt u optietrading leren kennen? Chatten over beurszaken? Bekijk dan onze abonnementspagina!

 

Rene vd Vondervoort