The State Of The Union

Het beeld op de financiële markten is al maanden hetzelfde. Sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump is wallstreet blij. Beleggers belonen de beloftes die Trump doet. Gisteren eindigde de dow jones voor de 12e achtereenvolgende dag op een all time high. Vanavond nabeurs zal Trump in ”the state of the union” zijn beleid voor de komende jaren uitgebreid gaan toelichten. 

Vol verwachting klopt ons hart

De financiële markten reageren dagelijks positief op de uitspraken en tweets van Trump. Het is een goed-nieuws show wat de beste man brengt. Althans, zo wordt het afgelopen tijd steeds opgevat. Vanavond zal Trump in zijn toespraak zijn plannen concreet toelichten. Meer erover leest u HIER

 

Hieronder ziet u het koersverloop van afgelopen maanden van de dow jones. Sinds de verkiezingsuitslag van november vorig jaar is er een sterke rally gaande. Met name de laatste weken zet de stijging iedere dag voort. Unstoppable.

 

De Europese beurzen doen het wat rustiger aan. Bij de AEX en DAX zien we dat het stijgend trendkanaal het moeilijker begint te krijgen.  Zolang wallstreet echter dagelijks nieuwe hoogtepunten opzoekt, kan een correctie in Europa niet van start gaan. Europa wacht op wallstreet.

 

De dagelijkse agenda leest u hier

 

Wilt u onze chat bezoeken? Dit kan voor een paar euro per dag!

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort